Lounais-Häme Forssa

Huima kiritaisto finaalissa

New Life Wheels voittoon Pilvenmäki Specialissa.
New Life Wheels (2) piti loppusuoralla Betetr Bossin takanaan.

Pilvenmäki Specialin kunniataulukkoon kirjattiin lauantaina uusi ohjastajanimi kun viime vuosina ajotehtävät vähemmälle jättänyt Kari Rosimo taiteili 5-vuotiaan ruunan New Life Wheelsin ykkösenä maaliin.

Mikään läpihuutojuttu se valjakolle kuitenkaan ollut, sillä avauksessa otettiin miehestä ja hevosesta mittaa kun Rosimo halusi keulaan, mutta sinne halusi myös Mika Forss Didi Hossilla.

Kaarteen lopussa sinne pääsi jälkimmäinen, mutta puolikkaan kohdalla tahtipuikkoa heilutti taas Rosimon luotsaama peli. Avaus oli 12,0 minkä jälkeen tahti kuitenkin rauhoittui selvästi.

Kierroksen kohdalla alkoi taas tapahtua kun Boulder Rocket lähti kolmannelle ja se etenikin hyvin kunnes laukkasi takasuoran lopussa.

New Life Wheelsin uhkaajaksi nousikin Better Boss ja se hankki loppusuoran puolivälissä jo otteenkin, mutta New Life Wheels vastasi kuolainta purren ja piti täpärästi ykköseksi.

– Vauhti oli alussa aika julmaa, mutta tämä on sen verran ravivarma tapaus, että sillä uskaltaa päästää kaarteisiinkin. Loppusuoralla oli jo tukalaa, mutta kun hevosella on mahtava juoksupää, niin se vastasi ihan itse. Ruuna kehittyy vielä ja nousee sarjoissaan nopeasti, analysoi Rosimo ajokkiaan ja juoksun kulkua.

Hevosen valmentaja Risto Salmela kertoi touhunneensa hevosten kanssa jo 20 vuotta, mutta vasta nyt löytyi kunnon peli.

– Tällä on hyvä emälinja eikä se ole ronkeli juoksupaikkojenkaan suhteen. Kuolemanpaikkakin käy, joten hyvillä mielin kohti uusia haasteita.

Suosikkeihin lukeutunut Enjoy´s Paycheck laukkasi jo lähtöön, Didi Hoss pehmisi kovaan avaukseen eikä muistakaan ollut lopulta kärkikaksikon uhkaajaksi. Upean lähdön pelivaihto kiipesi reippaasti yli 30 000 euron voittajan noteeratessa kilometriajakseen 15,4.

Seiskakutosella vajaa tonni

T76-peli ei alkuun luvannut oikein mitään, mutta sen verran pikkuyllätyksiä riviin lopulta saatiin, että seitsemän oikein rastanneet palkittiin 975,30 eurolla vaihdon kohotessa lähes 450 000 euroon.

Akaasia oli tauostaan huolimatta ykköskohteen suosikki ja se piti pintansa suuremmin kuitenkaan loistamatta. Tamma lennähti startista keulaan ja piti paikkansa loppuun asti.

– Akaasia on niin henkehen ja verehen ravuri ja kun se tekee työnsä aina täydellisesti, niin mikäpä tälaasella on päästellessä, kertoi Markku Hietanen aidolla pohojanmaan murtehella voittajakehässä.

Suurin piirtein sama kaava toistui myös toisessa lähdössä kun Tapio Perttunen pääsi El Fitzgeraldilla keulaan. Tamma piti siitä vaivattomasti perille asti 13,0-kyytisellä lopetuksella.

Suomenhevosten 3 140 metrin tasoitus oli tapahtumiltaan varsin köyhä ennen viimeistä kierrosta. Marko Heikarin ajama Tuviker oli loppusuoralla vahvin ennen Virin Vihtoria ja Huvimenoa.

– Tuviker menee millä kelillä tahansa, mutta on epävarma. Tänään sen tuntui yllättävän rauhalliselta ja jo takasuoralla alkoi tuntua siltä, että voitto on mahdollinen.

Peter Lindroos oli kovasti huolissaan ravien alkuun alkaneesta sateesta, mutta se ei lopulta kuitenkaan George Birdlandia haitannut. Entisen forssalaisen Pasi Väisäsen valmentama 7-vuotias ruuna tuli viimeisen puolikkaan aivan omaa vauhtiaan eikä mailin voltin voittoajassa 13,3 ole mitään moittimista.

Andree oli hyvä kakkonen ennen Ranch Movie Staria kun alussa löylyä lyönyt Lovetown putosi totosijojen ulkopuolelle.

Suomenhevosten kovimmassa sarjassa nähtiin sellainen ihme, että Tulinko laukkasi, mutta sillä oli tuskin tekemistä lopputuloksen kanssa. Antti Ojanperän ajama ja valmentama Josveis on tänä vuonna voittanut Forssan lisäksi myös Pariisissa. Vixen oli kakkonen ja Tulinkokin lopulta pronssilla. Pyörylän Paroni ja Pikkukahveli pilasivat pelinsä laukkoihin.

Ojanperän talli jatkoi voittojaan myös T76-pelin päätöskohteessa kun Ari Moilasen luotsaama Ypäjä Hereiam johti 3 140 metrin ryhmäajoa alusta loppuun. Pelisuosikki Zeus Kemp ei kestänyt kuolemanpaikkaa ja menetti kakkosenkin loppumetreillä Issaquah Sundille. Kakkossuosikki Shadow Of Brisbane oli vaisumpi kuin pitkään aikaan. FL

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic