Lounais-Häme

Huima kiritaisto Pilvenmäki Specialin finaalissa

Pilvenmäki Specialin kunniataulukkoon kirjattiin lauantaina uusi ohjastajanimi kun viime vuosina ajotehtävät vähemmälle jättänyt Kari Rosimo taiteili 5-vuotiaan ruunan New Life Wheelsin ykkösenä maaliin.

Mikään läpihuutojuttu se valjakolle kuitenkaan ollut, sillä avauksessa otettiin miehestä ja hevosesta mittaa kun Rosimo halusi keulaan, mutta sinne halusi myös Mika Forss Didi Hossilla.

Kaarteen lopussa sinne pääsi jälkimmäinen, mutta puolikkaan kohdalla tahtipuikkoa heilutti taas Rosimon luotsaama peli. Avaus oli 12,0 minkä jälkeen tahti kuitenkin rauhoittui selvästi.

Kierroksen kohdalla alkoi taas tapahtua kun Boulder Rocket lähti kolmannelle ja se etenikin hyvin kunnes laukkasi takasuoran lopussa.

New Life Wheelsin uhkaajaksi nousikin Better Boss ja se hankki loppusuoran puolivälissä jo otteenkin, mutta New Life Wheels vastasi kuolainta purren ja piti täpärästi ykköseksi.

– Vauhti oli alussa aika julmaa, mutta tämä on sen verran ravivarma tapaus, että sillä uskaltaa päästää kaarteisiinkin. Loppusuoralla oli jo tukalaa, mutta kun hevosella on mahtava juoksupää, niin se vastasi ihan itse. Ruuna kehittyy vielä ja nousee sarjoissaan nopeasti, analysoi Rosimo ajokkiaan ja juoksun kulkua.

Hevosen valmentaja Risto Salmela kertoi touhunneensa hevosten kanssa jo 20 vuotta, mutta vasta nyt löytyi kunnon peli.

– Tällä on hyvä emälinja eikä se ole ronkeli juoksupaikkojenkaan suhteen. Kuolemanpaikkakin käy, joten hyvillä mielin kohti uusia haasteita.

Suosikkeihin lukeutunut Enjoy´s Paycheck laukkasi jo lähtöön, Didi Hoss pehmisi kovaan avaukseen eikä muistakaan ollut lopulta kärkikaksikon uhkaajaksi. Upean lähdön pelivaihto kiipesi reippaasti yli 30 000 euron voittajan noteeratessa kilometriajakseen 15,4.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti