Lounais-Häme

Huima vei huiman trillerin

 

Jos pelejä ratkaistaisiin sarjataulukkojen perusteella, Alun olisi pitänyt hoidella vierasjoukkue Äänekosken Huima helposti eilen Feeniksissä.

Neljällä voitolla sarjan aloittanut FoA kärsi kauden avaustappion lauantaina Hyvinkäällä, kun taas Huimalla oli koossa neljästä pelistä vain yksi voitto. Kuten jokainen urheiluseuraaja tietää, urheilussa mikään ei ole näin yksinkertaista.

Huippuluokan jenkkipelaajan joukkueeseensa saanut Huima otti voiton lauantaina Vimpelistä ja jatkoi duurivoittoisesti Forssassa. Yhteinen nimittäjä näille voitoille oli kahden tappiopelin jälkeen joukkueeseen liittynyt Faith Randolp, joka pussitti Vimpeliä vastaan 27 pistettä ja Alkua vastaan 33 pistettä. Randolph heitti ottelun ratkaisseen korin viimeisellä sekunnilla.

-Kellossa oli kahdeksan sekuntia meidän viimeisessä hyökkäyksessä, mikä on pitkä aika. Dyana (Pierre) teki hyvän screenin ja pääsin heittämään. Kova peli meiltä ja joukkueen voitto, saimme muutamia hyviä stoppeja ja onnistuimme hyökkäyksessä, Randolph kertasi ottelun ja viimeisen hyökkäyksen tapahtumia.

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi näki joukkueensa olleen onnekkaampi, mutta Alun päävalmentaja Jari Marjamäki piti tätä kohteliaisuutena. Hänen mielestään ottelu ei ratkennut pelitaktisiin valintoihin, vaan aivan muihin seikkoihin.

-Huiman Riina Kärkkäinen ja Karoliina Rytkönen heittivät hyökkäysajan viimeisillä sekunneilla kolmosia sisään. Vilma Suomi, josta en ole koskaan ennen kuullutkaan, heitti muutama minuutti ennen loppua aivan ratkaisevan kolmosen sisään ja kaikki tämä joukkueen hyväksymänä ja joukkueen tuella. Se ratkaisi tänään voiton Huimalle, Marjamäki näki.

Samaa joukkuetukea- ja henkeä Marjamäki kaipaa nyt omiltaan.

-Usein kun joukkue aloittaa kauden yllättävän hyvin, kuten meidän kohdalla voidaan sanoa tapahtuneen, sen henki vahvistuu ja joukkue saa lisää itseluottamusta. Joskus voi käydä päin vastoin ja meille se kävi Catz-voiton jälkeen.

-En ole ikinä tavannut pelaajaa, joka pelaa logolle, seuralle tai valmentajalle. Pelaaja pelaa joukkueelle. Niin kauan kuin se tapa ei palaudu joukkueeseemme, tiedossa on ongelmia. Voisin pitää aiheesta synkkiä yksinpuheluja tai yrittää buddhalaisin keinoin, mutta muutoksen on tultava joukkueesta. Jos muutosta ei tule, valmentajat on syytä vaihtaa, päävalmentaja totesi ja huomautti, että hänen näkemyksensä ei olisi ollut toinen, vaikka Alku olisi pelin voittanutkin.

Marjamäen mukaan on mahdollista, että joukkue häviää lauantaina Vimpelissä, mutta hän lupasi, ettei se tapahdu samalla tavalla kuin Pontevaa tai Huimaa vastaan. Sen enempää Marjamäki ei kommenttiaan avannut.

Pyyhkeitä Marjamäeltä sai myös se osa yleisöstä, joka Alun voittaessa poistuu katsomosta ennen loppuvihellystä ja hävitessä viihtyy kentän laidalla 15 minuuttia. Vaikka peli ei Marjamäen mukaan ratkennutkaan tuomariratkaisuihin, häneltä sai moitteita myös tuomarikaksikko Elli Tyysteri ja Ilari Arponen.

-Nuorilla tuomareilla on valtava tarve viheltää minua vastaan. Tässä ei ole päätä eikä häntää.

Alun Kiana Johnson heitti 31 pistettä, mutta otti kyllä useita hyvin itsekkäitä ratkaisuja. Eniten sihti oli kadoksissa Tyonna Snow’lla, joka heitti yhdeksästä kolmosesta vain yhden sisään ja Hanna Vapamaalla, jonka viidestä kolmosesta kaikki menivät karkeasti ohi. Vaisusti ja vähillä minuuteilla esiintynyt Janella Lane jäi pisteittä.

Penkiltä Huima ei isoja apuja saanut, mutta Kärkkäinen ja Rytkönen ylsivät Pierren ohella kaksinumeroisiin lukuihin.

Alusta Lilli Nikander heitti pelitilanneheitot sadan prosentin tarkkuudella ja nakutti seitsemän pistettä.

-Emme olleet ihan valmiita peliin, tultiin puolilla jaloilla ja tehtiin paljon tyhmiä virheitä. Intensiteetin puute on kiinni korvien välistä. Pitää vain tsempata ja kannustaa pelikavereita, Nikander näki. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti