Lounais-Häme Loimaa

"Huipennus uralle ja kirsikka eläkekakun päälle" – Tuore opetusneuvos Heikki Vainio ikävöi matematiikan oppitunteja

Tasavallan presidentti myönsi opetusneuvoksen arvonimen.
Tuore opetusneuvos Heikki Vainio kaipaa eläkkeelläkin matematiikan tunteja, joissa saa etsiä oivallusta oppilaiden kanssa. Kuva: Tuomela Tapio
Tuore opetusneuvos Heikki Vainio kaipaa eläkkeelläkin matematiikan tunteja, joissa saa etsiä oivallusta oppilaiden kanssa. Kuva: Tuomela Tapio

Tasavallan presidentti myönsi loimaalaiselle Heikki Vainiolle opetusneuvoksen arvonimen. Ypäjän rehtori-sivistysjohtajan virasta eläköitynyt Vainio on huomionosoituksesta otettu ja ilahtunut.

– Kyllähän se on uran huipentuma ja kirsikkana kakun päällä juuri, kun jäin eläkkeelle. Kyllähän minä olen 38 vuotta antanut pedagogian alttarille, hän murjaisee.

Vainio jäi lomien kautta eläkkeelle huhtikuun alussa. Työtä hän ei varsinaisesti ole vapaalla ollessaan kaivannut, vaikka työssään Kartanon koululla viihtyikin.

– Täytyy ehkä sittenkin myöntää, että kaipaan matematiikan oppitunteja ja opettamista. On oma hohtonsa, kun saa opettaa vaikeaakin asiaa ja näkee, kun nuoret oppivat.

Koulumaailmaa Vainio (kesk.) ei ole täysin hylännyt, sillä Loimaan kaupunginvaltuutettuna hän toimii myös sivistysvaliokunnan puheenjohtajana.

– Toivon, että koulut pystyvät tulevina vuosina entistä enemmän ottamaan oppilaat huomioon yksilöinä. Jos esimerkiksi matematiikka ei oppilaalta luonnistu, koululla pitää olla mahdollisuus hänelle tarjota enemmän tukea.

Vainio toivoo, että kouluja ja peruskoulutusta arvostetaan myös voimavarojen jakamisessa.

– Elämä on nykyisin rikkonaista ja levotonta, ja se heijastuu selvästi kouluihinkin. Opetusryhmäkokoja ei saa suurentaa. Meillä pitää olla antaa enemmän aikaa ja aikuisia oppilasta kohti, hän toteaa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat