Lounais-Häme

Huippunimet hyppäävät Someron seiväskarnevaaleilla - ehkä jo torstaina

Someron seiväskarnevaalit järjestetään tällä viikolla 40. kerran. Sen kummemmin pyöreitä vuosia ei juhlita, mutta hyppäämässä nähdään näillä näkymin kaikki kotimaiset seiväshypyn huippunimet.

Sääennuste näyttää karnevaalien kannalta kaksijakoiselta. Torstaina ja sunnuntaina päästään ennusteen mukaan hyppäämään hyvissä olosuhteissa, etenkin torstaina olosuhteiden pitäisi olla mainiot. Perjantaina ja kisojen pääpäivänä lauantaina vettä tulee rankasti ja kova pohjoistuuli verottaa tulostasoa.

Niinpä huippunimet saatetaan nähdä tositoimissa jo torstaina.

-Ainakin Minna Nikkanen, Wilma Murto ja Saga Andersson ovat ilmoittaneet varmistavansa tuloksia ja hyppäävänsä jo torstaina, kertoo seiväshypyn kotimaiseen kunniagalleriaan Hall of Fameen alkuvuodesta valittu karnevaalien puuhamies Kalle Pomppu.

 

Miesten puolella ilmoittautuneiden joukossa ovat muun muassa Someron Esan 21-vuotias Tommi Holttinen, joka tavoittelee ensimmäistä yleisen sarjan voittoaan seiväskarnevaaleilla. Tiukimman vastuksen antanevat Holttisen tavoin Berliinin EM-kisarajan jo rikkonut Tomas Wecksten ja Urho Kujanpää. Kilpailun moninkertaisen voittajan Mareks Arentsisin osallistuminen on epävarmaa.

-Kerran Mareks oli yhteydessä, mutta sen jälkeen hänestä ei ole kuulunut mitään. Jälki-ilmoittautuminen on toki edelleen mahdollista, Pomppu toteaa.

 

Viime vuonna nelipäiväiselle leirille osallistui noin 100 leiriläistä. Nyt ilmoittautuneita on yli 120. Pomppu ei osaa sanoa tähän syytä, mutta pitää yhtenä mahdollisena uutta seiväskoulun rehtoria Mikko Latvalaa, joka hyppäsi ennätyksensä 566 Somerolla voitettuaan karnevaalit vuonna 2001.

-Pyysin viime syksynä Mikkoa rehtoriksi. Hän on hypännyt koko ikänsä, tuntee laji-ihmiset ja paikat Somerolla ovat hänelle tutut. Mustaa valkoisella ei ole, mutta olen ymmärtänyt, että tämä olisi Mikolle monivuotinen projekti. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic