Lounais-Häme

Huippusoittajalle huippusoitin Jokioisilta

Sekä maamme tunnetuimpiin että ansioituneimpiin musiikkimiehiin lukeutuva Pedro Hietanen sovittelee upouutta pianoharmonikkaa syliinsä. Paikkana on Jokioisten ydinkeskustassa sijaitseva Convertor-musiikkiliike. Liikkeen yrittäjä Ari-Matti Saira avustaa soittimen olkahihnojen just eikä melkein passeliksi säätämisessä.

Pian syttyvät soittopelin ensimmäiset äänet omistajansa käsissä. Ja vakuuttavasti syttyvätkin. Havainto ei tulen musikantille yllätyksensä.

-Tiesin, että hyvältä tulee kuulostamaan. Tärkeintä on, että kaikki äänikerrat soivat tarpeeksi leveästi, eli että soitto kuuluu, Pedro Hietanen toteaa.

Hän otti uuden harmonikkansa hankinnassa yhteyttä Ari-Matti Sairaan perusteilla, joita on oppinut arvostamaan ammattinsa huippuedustajana.

-Olen todennut mainioksi asiaksi, että Suomesta löytyy yksi alan kauppias, jonka puoleen voi tällaisessa tilanteessa kääntyä. Ari-Matti omaa alalta niin vankan asiantuntemuksen, että hänen kanssaan keskustellessa voi keskittyä ydinasioihin ja tehdä helposti ajatuksensa ymmärretyksi.

Yhtenä ydinasiana harmonikan hankinnassa Pedro Hietanen nostaa esille Convertor-yrittäjän suhdeverkoston. Tässä tapauksessa se merkitsee hänen ennen muuta kunnossa olevia yhteyksiään Italian suuntaan. Kysymys on Pedro Hietasen mukaan mittatilaustyöstä.

-Enkä tarkoita nyt omaa ympärysmittaani, vaan soittimen virityksiä, vibraattoja jne. ominaisuuksia.

Nimeltään Pedro Hietasen tuliterä soitin on edeltäjänsä tapaan Scandalli, jota Ari-Matti Sairan liike edustaa Suomessa maahantuojana. Uutuudessa koskettimien määrä on kasvanut ainakin 5–6 vuotta ansiokkaasti palvelleesta edeltäjästään neljällä, 41:een.

Soittimen mittatilausluonteesta kertovat osaltaan sekä ajan että käytön kestävyyttä varmistavat erikoiskielet. Scandallin paino on onnistuttu pitämään kymmenen kilon tuntumassa. Asia, jota Pedro Hietanen pitää tärkeänä, koska työkalun pitää kulkea mahdollisimman kätevästi mukana niin lentokoneessa kuin muuallakin.

Hän toteaa uuden soittimensa täyttävän elävien esiintymistilaisuuksien lisäksi ammattilaisen tarpeet niin, että studioissakaan ei tarvitse turvautua enää tähänastiseen tapaan raskaampaan harmonikkakalustoon.

Ari-Matti Sairan mukaan Pedro Hietasen kanssa syntynyt asiakassuhde vahvistaa uskoa soitinmyyntiin. Hän määrittelee Convertor Oy:n harmonikkoihin erikoistuneeksi musiikkiliikkeeksi. Hän pyörittää liikettä harrastuspohjalta palkkatyön ohessa. Saira toimii myös harmonikansoiton opettajana Lounais-Hämeen musiikkiopistossa.

-Tämä alkoi aikanaan siitä, kun huomasin omien oppilaideni kärsivän ainaisesta soitinpulasta.

Viimeiset seitsemisen vuotta liike on toiminut osoitteessa Jokioisten Keskuskatu 14. Myynnin ohella liike palvelee myös soitinvuokraamona.

Petro Hietanen soittaa ensi kerran uutta Scandalliaan yleisön edessä pitkäaikaisen taiteilijaparinsa M.A.Nummisen säestäjänä ensi viikolla yksityistilaisuudessa.

Jokioisilla poiketessaan hän kertasi miellyttävänä muistonaan yhtä Saksan matkaansa. Sanna Pietiäinen tulkitsi silloin Pedro Hietasen ja M.A. Nummisen kanssa kaksiosaisessa konsertissa tangoja saksaksi.

-Upeasti tulkitsikin ja kaiken lisäksi poikkeuksellisen hienosti saksaa ääntäen.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic