Lounais-Häme

Hulevedet paremmin talteen Kaskenkadulla

Äitienpäivää vietetään epävakaisessa säässä, ja sadekuurot ovat mahdollisia. Kuvituskuva.

Kaskenkadun hulevesistä eli rakennetuilta alueilta poisjohdettavista sade- ja sulamisvesistä halutaan pitää entistä parempaa huolta Viksbergissä. Yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina Kaskenkadun katusuunnitelmaehdotuksen hulevesijärjestelyistä ja päätti asettaa ehdotuksen nähtäville.

Suunnitelma koskee koko Kaskenkatua Siurilankadulta Kannistonkadulle. Liikenne- ja katujärjestelmään ei tehdä muutoksia.

-Tässä on tarkoitus mennä enemmän maan alla, kyse on lähinnä maanalaisesta infrasta, kertoo Forssan kaupungin tekninen johtaja Antti Heinilä.

Kaskenkadun hulevesijärjestelyt on rakennettu vanhan katusuunnitelman mukaisesti. Forssan Vesihuoltoliikelaitoksen on tarkoitus saneerata Viksbergin katujen vesijohto-, jätevesi- ja sadevesijärjestelmät.

Kaskenkadun kiinteistöjen ja ajoradan välissä olevaa avo-ojaa halutaan hyödyntää hulevesien hallinnassa. Avo-oja kunnostetaan alkuperäisen suunnitelman mukaiseksi. Avo-ojista hulevesien on mahdollisuus imeytä ja haihtua, lisäksi tulvatilanteissa ojia pystytään käyttämään viivästykseen. Hulevedet laskevat Kannistonkadulla olevaan hulevesiverkkoon.

Samalla kun vesijärjestelmiä päivitetään, uusitaan Kaskenkadun valaistus. Valaistus tehdään olemassa oleviin puupylväisiin, eikä niiden sijaintia muuteta. Valaistustöissä uusitaan maakaapelointi ja valaisimet led-valaisimiksi. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic