Lounais-Häme Somero

Hulevesitulvat eivät ole riski Somerolla – Alustava arviointi kuntalaisten nähtäville

Alustava arviointi on nähtävillä elokuun ajan.
Alustavassa arvioinnissa Somerolta ei löydetty alueita, joissa hulevesitulva voisi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja. Kuva: Tapio Tuomela
Alustavassa arvioinnissa Somerolta ei löydetty alueita, joissa hulevesitulva voisi aiheuttaa merkittäviä vahinkoja. Kuva: Tapio Tuomela

Someron kaupunki katsoo, ettei kunnan alueella ole merkittävää hulevesitulvariskiä.

Kunnasta ei tunnistettu alueita, joissa hulevesitulva voisi tulevaisuudessa aiheuttaa merkittäviä vahinkoja esimerkiksi ihmisten terveydelle ja turvallisuudelle, kulttuuriperinnölle, ympäristölle tai yhteiskunnan elintärkeille toiminnoille.

– Vuonna 2016 rankkasateessa Somerolla meni vettä kellareihin, mutta sitä ei luokitella tällaiseksi kriittiseksi riskialueeksi, tekninen johtaja Marko Mäkinen kertoo.

Jos riskialueita olisi löytynyt, pitäisi niille laatia tulvavaara- ja tulvariskikartat sekä tulvariskien hallintasuunnitelma.

Laki on velvoittanut kuntia tekemään tulvariskien arvioinnin ensimmäisen kerran vuonna 2011. Somerolla arviointi jäi tuolloin tekemättä, joten aiempaa arviointia ei voitu nyt hyödyntää.

Tänä keväänä kaupunki teetti erikseen hulevesien hallintasuunnitelman, vaikka sitä ei olisi vaadittu. Mäkisen mukaan siinä ilmeni muutamia kapasiteettikapeikkoja, joita täytyy syksyllä tarkastella lähemmin ja mahdollisesti korjata. Niitä sijaitsee muun muassa Kaislarannassa, Pappilassa ja Jaatilanjoen ympäristössä.

Tekninen lautakunta asettaa hulevesitulvariskien alustavan arvioinnin kuntalaisten nähtäville. Siihen voi tutustua kaupungintalolla elokuun ajan. FL

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic