Lounais-Häme

Hulkko ja Liukkonen uivat EM-finaaleihin

Glasgow
08.08.2018, 20:18

Urheilu-uutiset

Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen huipentavat Glasgow’n EM-uinnit torstaina finaaliuinteihin. Hulkko kisaa päätöspäivänä naisten 50 metrin rintauinnissa ja Liukkonen paraatilajissaan 50 metrin vapaauinnissa.
Keskiviikon iltasessio toi kaksi Suomen ennätystä. Hulkko paransi pitkällä radalla rintauinnin ennätystään 0,17 sekunnilla aikaan 30,53, ja Jallow ui 50 metrin perhosuinnissa ennätyksen 26,24.
– Uinti oli sellaista omaa tekemistä, mitä olin hakenut. Oli aika huikeaa, Hulkko sanoi.
Hänen maaliintulonsa oli melkoinen venytys, joten SE-ajassa olisi vielä teknisesti aika lailla parannettavaa.
– Nyt on hyvä fiilis. Ajattelin lähteä finaaliin rennolla fiiliksellä. Aion nauttia kauden viimeisestä startista, ja sen jälkeen pääsee lomalle, 19-vuotias Hulkko kertoi.
Liukkonen on kokenut arvokisauimari, mutta silti hänen venymisensä selkäkipuisena finaaliuimariksi oli yllätys. Liukkonen pääsi altaanmitan vapaauinnissa alle 22 sekunnin, kun ui välierien kuudenneksi ajalla 21,96.
– Se oli niin hyvä uinti kuin tällä selällä pystyy uimaan.
– Startissa näkee sen, että en saa siihen selän takia tehoja. Viidenkymmenen metrin vapaauinti on startin vauhdin säilyttämistä. Kun startista ei saa niin paljon vauhtia kuin mitä on parhaimmillaan saanut, se kertautuu matkalla. Aika kertoo, että olen todella hyvässä kunnossa, Liukkonen selvitti.

Jallow ui kolmannen SE:n

Jallow päätti mitalin tuoneet EM-kisat kisojen kolmanteen Suomen ennätykseensä. Jallowin nimissä ollut entinen perhosuinnin SE parani 0,22 sekuntia, mutta aika pudotti hänet 0,02 sekunnin erolla kahdeksan parhaan finaalista.
– Halusin, että pystyn tulemaan kovaa, niin jää hyvä maku suuhun. Kiva, että tuo tuli noinkin kovaa, Jallow jutteli ja arveli perhosuinnin kehittyneen todella paljon.
Altaanmitan perhosuinti on hänen neloslajinsa, joten roima parannus SE-aikaan lämmitti.
Jenna Laukkanen oli altaanmitan rintauinnissa kymmenes, joten pitkän radan viime EM-kisojen pronssi vaihtui karsiutumiseen loppukilpailusta.
– Nyt oli liikaa puristamista ja yliyrittämistä, mitä aamulla ei ollut, alkuerissä kauden parhaansa 31,03 uinut Laukkanen kertoi.
Glasgow’n kisojen iltakilpailut alkavat torstaina kello 18.45 Suomen aikaa. Aamukisoissa kello 11 alkaen Suomelta on mukana vain miesten viestijoukkue 4×100 metrin sekauintiviestissä. Suomi lähtee kisaan nuorella joukkueella: Niko Mäkelä aloittaa selkäuinnilla, William Wihanto jatkaa rintauinnilla, Sergei Kuznetsov perhosuinnilla, ja ankkurina vapaauintia kauhoo Anton Herrala.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic