Lounais-Häme

Humalainen rekkakuski jyräsi taksin

Taksinkuljettaja Hilkka Leikkilä oli helmikuun viimeisenä perjantaina ajamassa kohti Forssan taksikeskusta yövuoroon. 66-vuotias Leikkilä oli kääntymässä valtatie 10:ltä vasemmalle Saarelankadulle vanhan Rantasipin kohdalla.

Vastaan tuli autoja, joten Leikkilä jäi odottamaan kääntymismahdollisuutta. Juuri kun hän oli lähdössä liikkeelle, sai hänen kuljettamansa farmariauto voimakkaan iskun peräänsä.

Rekka osui kahdeksankympin alueella Leikkilän auton oikeaan takakulmaan. Taksi sinkoutui vastaantulevien kaistalle, mutta ketään ei juuri sillä hetkellä onneksi tullut vastaan.

Osuma oli kova. Auton perä meni säpäleiksi ja rekan kappaleita levisi tielle niin, että kahdesta takaa tulleesta autosta rikkoutui rengas. Leikkilä selvisi tilanteesta silti ilman minkäänlaisia vammoja.

-En saa tilannetta mielestäni. En tuntenut törmäystä. Se oli kuin pieni kevyt puhallus vain, kun rekka työnsi minua. Jokin tiedottomuustila minulla kai oli, Leikkilä kuvailee vajaa kuukausi tapahtuman jälkeen.

Kaksi vastaan tullutta autoa pysähtyi paikalle. Toinen auttamaan pysähtyneistä miehistä soitti hätänumeroon. Hän myös kaivoi taksin pahoin vahingoittuneesta perästä varoituskolmion tielle.

-Sieltä ei kuulunut heti ketään. Soitin itse 112:een, että eikö edes paloauto ehtisi siivoamaan tietä, etteivät pellin riekaleet ja lasi tekisi enempää vahinkoa.

Hätänumeroon soittanut mies ohjasi Leikkilän auton taakse suojaan, sillä ohi ajavat autot ampuivat renkaillaan tielle levinneitä rekan kappaleita ympäriinsä.

Paikalle saapuneet palomiehet kertoivat, ettei paikalle saavu ensihoitoyksikköä.

-Taksikaverini tuli viemään minua kotiin. Paikalle tullut poliisi käski mennä sairaalan kautta, vaikka kerroin heille, ettei minua sattunut. Sairaalassa tehtiin tavallinen tarkastus, ja minut laskettiin kotiin.

Autoon törmännyt rekka jatkoi matkaansa kolarin jälkeen, vaikka rekasta oli puhjennut eturengas. Poliisi löysi rekan ja sen 50-vuotiaan mieskuljettajan myöhemmin Forssan ABC-liikenneasemalta.

Rekan vasen etukulma oli kärsinyt osumasta pahasti. Poliisin puhalluskokeessa rekan kuljettaja ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Miestä epäillään rattijuopumuksen lisäksi törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

-Ajattelen, että kuinka törkeä voi ihminen olla, kun menee tuollaisessa kunnossa rattiin ja jättää minut vielä heitteille. Eihän kuljettaja tiennyt, ettei minulle käynyt kuinkaan, Leikkilä pohtii.

Leikkilä on miettinyt, kuinka suuri onni tilanteessa oli ensinnäkin siinä, ettei hän loukkaantunut mitenkään. Onni oli myös, että hän oli vasta matkalla töihin, eikä hänen kyydissään ollut vielä asiakasta.

-Siinä oli vielä sekin, että auttajani tuli samasta suunnasta tarkoituksenaan kääntyä Saarelankadulle, mutta navigaattori neuvoi väärin, ja hän ajoi ohi. Hän kiersi rampin kautta ja lähti takaisin Hämeenlinnaan päin. Hänen autossaan nukkui takapenkillä kaksivuotias lapsi, ja vaimo oli viimeisillään raskaana. Oli lähellä, etteivät he olleet tilallani, Leikkilä kertoo.

Leikkilä on alkanut viime aikoina vähitellen jälleen ajaa autoa uudelleen.

-Rekat tuntuvat kammottavilta. Myös silloin kun istun kyydissä ja mieheni ajaa.

Leikkilä menee ensi viikolla juttelemaan ammattiauttajan kanssa tilanteen aiheuttamista peloista. Hän ei täysin tyrmää ajatusta taksikuskin töiden jatkamisesta joskus.

-Pidän siitä työstä hirveästi. Pitäisi vain saada luottamus itselleni, jotta uskaltaisin ajaa, Leikkilä miettii. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic