Lounais-Häme

Humppila äänesti ahkerimmin ennakkoon, Forssa hyvä kakkonen - Ennakkoon äänesti 36 prosenttia äänioikeutetuista

36 prosenttia äänesti ennakkoon Suomessa.
Forssassa ennakkoon äänesti yli 40 prosenttia äänioikeutetuista. Kuva: Tapio Tuomela
Forssassa ennakkoon äänesti yli 40 prosenttia äänioikeutetuista. Kuva: Tapio Tuomela

Ennakkoäänestyksen seutukunnallisessa kisassa voittajaksi selviytyi Humppila, jossa uurnilla kävi 48,5 prosenttia äänioikeutetuista. Kakkoseksi kiri Forssa, jossa äänesti ennakkoon 43,8 prosenttia äänioikeutetuista. Kolmanneksi sijoittui Tammela 37 prosentillaan.

Jokioislaiset äänestivät niin, että uurnilla kävi 36,2 prosenttia äänioikeutetuista. Ypäjällä äänensä on antanut 34,5 prosenttia äänestäjistä.

Somerolla äänioikeutetuista on sanansa sanonut 36,1 prosenttia ja Urjalassa 33,3.

Ennakkoon on koko maassa jo äänestänyt 36 prosenttia äänioikeutetuista. Kun eduskuntavaalien ennakkoäänestys päättyi tiistai-iltana, äänensä oli antanut jo yli 1,5 miljoonaa äänestäjää.

Hämeen vaalipiirissä äänestettiin ennakkoon maan keskiarvon tahdissa. Ennakkoäänestyspisteissä kävi 36.1 prosenttia äänioikeutetuista. Forssan ja Humppilan lisäksi 40 prosentin rajan rikkoi Padasjoki 40,8 prosentilla.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 14. huhtikuuta. Silloin saa äänestää vain omassa äänestyspaikassa, joka on kerrottu äänioikeusilmoituksessa. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna kello 9 – 20.

Eduskuntavaaleissa on äänioikeus jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Äänestää voi vain omassa vaalipiirissä ehdokkaana olevaa henkilöä. FL

Juttua korjattu 9.4. klo 21.33: Valtakunnassa ennakkoon äänestäneiden määrä korjattu 1,5 miljoonaan.

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic