Lounais-Häme Humppila

Humppila aikoo kohentaa Koivistonlammin uimarantaa

Teknisen lautakunnan investointiesityksessä suurimmat menoerät ovat viemäreiden ja kaavateiden rakentaminen.
Koivistonlammille on suunnitteilla uusi laituri ja ranta-alueen parannus. Arkistokuva Koivistonlammilla pidetystä uimakoulusta. Kuva: Ville Mäkilä
Koivistonlammille on suunnitteilla uusi laituri ja ranta-alueen parannus. Arkistokuva Koivistonlammilla pidetystä uimakoulusta. Kuva: Ville Mäkilä

Humppila aikoo tehdä ensi vuonna teknisen puolen investointeja 423 500 euron edestä.

– Samassa suuruusluokassa mennään kuin edellisenä vuonnakin. Vain ne investoinnit tehdään, jotka on välttämätöntä tehdä, tekninen johtaja Mari Honkonen kertoo.

Teknisen lautakunnan esityksessä kunnanhallitukselle suurimmat menoerät ovat viemäreiden ja kaavateiden rakentaminen. Niihin molempiin on budjetoitu 100 000 euroa.

– Runkolinjoja suunnitellaan siten, että ihmisillä on kohtalainen matka liittyä niihin.

 

Rakennusten kunnostamiseen tekninen lautakunta esittää vajaata 130 000 euroa.

Kunnanvirastolla on tarkoitus uusia valaistusta ja parantaa sisäänkäynnin esteettömyyttä. Kauppakulman ja kirjaston kiinteistöt ovat saamassa uuden pinnoitteen tiilikattoon.

Kirkonkulman koulun suojeltu Rysä-rakennus aiotaan maalata, ja Kauppilan perinnetilalla uusia aittojen pärekatot ja navetan silta sekä korjata räystäät.

Perinnetilan korjaustöihin tekninen lautakunta esittää 35 000 euroa. Museovirastolta on haettu avustusta puolet summasta.

Avilta kunta hakee 24 000 euron avustusta Koivistonlammin ranta-alueen parantamiseen ja laiturin uusimiseen. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 80 000 euroa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic