Lounais-Häme

Humppila avaamassa ovet Attendolle

Humppilan vs. kunnanjohtaja Esko Tonteri avasi keskiviikkona keskustelun palveluasumisen järjestämisestä Humppilassa. Tonterin valmistelemassa esityksessä kunnanhallitukselle ehdotetaan, että kunta aloittaa neuvottelut palvelukeskus Mäntyrinteen myymisestä Attendolle.

Samalla aloitettaisiin neuvottelut uuden palveluasumiseen keskittyvän yksikön rakentamisesta Humppilaan muuhun käyttöön otettavan Mäntyrinteen korvaamiseksi. Asuinpaikkoja uudessa hoivakodissa olisi alustavan suunnitelman mukaan noin 40.

Tonteri perustelee avaustaan järkisyillä. Mäntyrinne on jo nyt vajaakäytöllä, koska kehitysvammaisten päivähoito ja asumispalvelut ovat siirtyneet muualle. Osa Mäntyrinteen asunnoista on myös uuden lain määrittelemää minimiä pienempiä. Valmisteilla olevan lain mukaan samaan asuntoon voi sijoittaa jatkossa vain yhden asukkaan, ellei kyse ole yhdessä asuvasta pariskunnasta.

Lisäksi osassa palvelukeskusta on raportoitu olevan mahdollisia sisäilmaongelmia. Tämä saattaa vaatia peruskorjausta, mikä Tonterin mukaan tulisi turhan kalliiksi.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen siirtyminen maakuntahallinnolle uhkaa jättää Humppilan Mäntyrinteen palvelukeskuksen kiinteistön kunnan harteille. Mäntyrinteen myyminen vapauttaisi Tonterin mukaan kunnan resurssit hyödyllisempään käyttöön.

Humppilan kunnan kustannukset palveluasumisen järjestämisestä ovat tänä vuonna 2,1 miljoonaa euroa.

-Uudessa asumisyksikössä Attendo järjestäisi asumispalvelut noin 400000 euroa halvemmalla, sanoo Tonteri.

Kunnanhallitus hyväksyi keskiviikkona Tonterin esityksen palvelukeskuksen myymisestä ja uuden palvelukeskuksen rakentamisesta. Seuraavaksi kunta tiedottaa henkilöstöä virallisesti neuvottelujen aloittamisesta. Hyvinvointikuntayhtymän kanssa aloitetaan neuvottelut palvelusetelin käyttöönotosta Humppilassa.

Sijaintipaikkaa uudelle asumisyksiölle ei ole vielä valmiiksi katsottu. Tästä on tarkoitus aloittaa neuvottelut Attendon kanssa.

Tonterin mukaan nyt on hyvä aika aloittaa keskustelu vanhusten asumispalveluiden järjestämisestä tulevaisuudessa.

-Tästä liikkuu jo huhuja kylällä. On parempi keskustella asiasta julkisesti kuin verannalla, Tonteri sanoo. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti