Lounais-Häme

Humppila investoi suurhankkeisiinsa

Humppilan kunnanhallitus paimensi kokouksessaan eteenpäin suurhankkeitaan: urheilukentän ja päiväkodin rakentamisen kilpailuttamista ja asemakaavamuutosta asumispalveluyksikölle.

Urheilukenttä rakennetaan luonnoksen mukaisien suunnitelmien mukaan. Kuitenkin tulee selvittää, onko suunnitelmalla vaikutuksia alueella kulkeviin kaukolämpö-, vesi- ja sähkölinjoihin tai valaistuksen putkistoihin. Kenttä toteutetaan perinteisellä rakenteella. Suunnittelija on FCG.

Kunnanhallitus päätti, että urheilukentän rakentaminen kilpailutetaan yhtenä kokonaisurakkana. Rakentamisen on määrä tapahtua tänä vuonna.

Päiväkodin rakentaminen kilpailutetaan kokonaisvastuu-urakkana eli suunnittele ja toteuta -mallilla. Urakan on oltava täysin valmis ja käyttökunnossa vuoden 2018 kesäkuun loppuun mennessä.

Urheilukentän kustannusarvio on ilman työmaatehtäviä noin 0,7 miljoonaa euroa, josta valtion erityisavustus on 150000 euroa.

Kerrosalaltaan noin 800-neliöisen päiväkodin kustannusarvio on irtaimisto mukaan lukien noin 1,7 miljoonaa euroa. Päiväkotiin tulee tilat kolmen lapsiryhmän tarpeisiin.

Kunnanhallitus nimesi ohjausryhmät sekä urheilukentän että päiväkodin rakentamiseen.

Humppila varautuu asemakaavamuutoksella mahdollisen Attendon asumispalveluyksikön rakentamiseen kunnantalon ja osuuspankin takana olevalle puistoalueelle. Kaavamuutoksen laatii A-Insinöörit Suunnittelu oy 15700 eurolla. Lisä- ja muutostyöt laskutetaan erikseen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti