Lounais-Häme Humppila

Humppila lakkautti kirjastonjohtajan pestin – Uusina virkoina sivistysjohtaja-rehtori ja kulttuurikoordinaattori

Uutta kirjastonjohtajaa Humppilaan ei tule, mutta sivistysjohtaja-rehtori, kulttuurikoordinaattori ja sivistyssihteeri tulevat.
Kirjastonjohtajan sijaan Humppilan kirjaston arkea johtavat jatkossa uusi kulttuurikoordinaattori sekä erityiskirjastovirkailija. Kuva: Seppo Pessinen
Kirjastonjohtajan sijaan Humppilan kirjaston arkea johtavat jatkossa uusi kulttuurikoordinaattori sekä erityiskirjastovirkailija. Kuva: Seppo Pessinen

Humppila uusii sivistyspuolen organisaatiotaan, ja tehtäviä jaetaan uusiksi.

Kirjastonjohtajan pesti lakkautetaan. Uusina virkoina perustetaan sivistysjohtaja-rehtorin, sivistyssihteerin sekä kulttuurikoordinaattorin virat.

Humppilan kirjastonjohtaja Jari Hjelm ilmoitti eroavansa virastaan helmikuussa. Torstaina kunnanvaltuusto päätti organisaatiomuutosta valmistelleen työryhmän ja kunnanhallituksen esityksen pohjalta, että uutta johtajaa ei etsitä.

Hjelm oli kertonut keskustelussaan hallintojohtaja Susanna Hokkaselle, että kirjastonjohtajan nimike on ollut harhaanjohtava, sillä tehtävänkuvasta kirjastonjohtamista oli arviolta yksi päivä viikossa. Muu työaika on kulunut esimerkiksi sihteerityöhön.

Organisaatiouudistus haluttiin tehdä, koska kirjastonjohtajan tehtävän vaihtuvuus on ollut suurta, minkä lisäksi vanhoissa tehtävänkuvissa ja työnjaossa on ollut ongelmia ja epäselvyyksiä.

Sivistyssihteerille tehtäviä usealta taholta

Kirkonkulman koulun ja Humppilan yläasteen rehtorina toiminut Maria Kemppainen on niin ikään eronnut tehtävästään ja siirtyy toisen kunnan palvelukseen elokuun alussa.

Uuden sivistysjohtaja-rehtorin viran vastuualueeseen kuuluvat sivistys ja vapaa-aika. Aiemmin sivistysjohtajan tehtävä on ollut lisätehtävänä varhaiskasvatusjohtajalla.

Aiemmin rehtorin tehtävänkuvaan on kuulunut paljon koulusihteerille kuuluvia tehtäviä, jotka ovat syöneet työajasta noin neljänneksen.

Sivistysjohtaja-rehtorin avuksi perustetaan uusi sivistyssihteerin toimi, jolle siirretään sihteerin tehtävät niin rehtorilta, kirjastonjohtajalta kuin sivistysjohtajaltakin. Tehtävä on aluksi määräaikainen 31.7.2021 asti

Palkkakulut eivät nouse

Uudelle kulttuurikoordinaattorille siirretään kirjastonjohtajalle kuuluneita tehtäviä, kuten kirjaston asiakaspalvelua ja toimistotöitä, kuten laskutusta, yhdistysyhteistyötä ja tapahtumien järjestämistä. Tehtävä on aluksi määräaikainen 31.7.2021 asti.

Lisäksi erityiskirjastovirkailijalle annetaan enemmän kokonaisvastuuta kirjastossa. Vaalien järjestäminen siirretään yleishallintoon, jotta erikoiskirjastovirkailijan työmäärä ei kasva liialliseksi.

Kulttuurikoordinaattorin tehtävä täytetään sisäisellä siirrolla. Kunta palkkaa kulttuurikoordinaattoriksi siirtyvän työntekijän tilalle palkkatuella tällä hetkellä työttömänä olevan humppilalaisen.

Humppilan hallintojohtaja Susanna Hokkasen mukaan uudella mallilla kunnan palkkakulut eivät nouse.

Sivistyssihteerin ja kulttuurikoordinaattorin aluksi määräaikaisilla työsopimuksilla halutaan varmistaa henkilöiden sopivuus tehtäviin sekä testata järjestelyn toimivuutta. FL

Lue myös: Humppilan kunnanvaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa tänä vuonna – Uuden kunnanjohtajan haku käyntiin nopeasti (FL 4.6.2020)

Täsmennys 8.6. klo 10.48: Jari Hjelm kertoi kirjastonjohtajan tehtävien ongelmista keskustelussaan Susanna Hokkasen kanssa, ei työryhmälle.

Uusimmat

Näkoislehti

22.9.2020

Fingerpori

comic