Lounais-Häme Humppila

Humppila lisää lainaansa – pitkäaikaiset investoinnit vaativat 2 miljoonaa lisää

Kunta rahoittaa myös Loimijoen vesienhoitotyötä, mikäli muutkin kunnat niin tekevät.
Humppila on tehnyt viime vuosina monta merkittävää investointia.

Humppilan kunnanhallitus on hyväksynyt Kuntarahoituksen lainatarjouksen 2 miljoonan euron lainasta. Kunta on tehnyt pitkäaikaisia investointeja viime vuosina ja Humppila tarvitsee niiden rahoittamiseksi lisää lainaa.

Esittelijä pyysi lainatarjousta alun perin myös Humppilan Osuuspankilta, mutta vain Kuntarahoitus teki tarjouksen määräaikaan mennessä. Myönnetyssä lainassa on 10 vuoden viitekorko. Lainaa on tarkoitus lyhentää tasaerin puolivuosittain, jolloin myös korot maksetaan.

Humppilan kunnalla on tällä hetkellä kaksi 10 vuoden lainaa, jotka on molemmat otettu Kuntarahoitukselta. Ensimmäistä lainaa on vuoden 2018 lopussa jäljellä 975 000 euroa, jälkimmäistä 2,55 miljoonaa euroa.

Kokemäen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry (KVVY) on esittänyt Loimijoen läheisille kunnille, että ne sitoutuisivat joen vesienhoitotyön koordinoinnin rahoitukseen vuosina 2019–2020 ja mahdollisuuksien mukaan jo syksyllä 2018.

Kunnanhallitus päätti, että kunta osallistuu Loimijoen vesienhoitotyön koordinoinnin rahoitukseen, mikäli muutkin kunnat lähtevät mukaan.

Yhdistyksen tavoite ensimmäisen kahden vuoden aikana on saada laajennettua pysyvää rahoituspohjaa joukkorahoituksella vesistöalueen yrityksiin ja muihin toimijoihin sekä neuvotella rahoituksesta ELY-keskusten kanssa.

Lisäksi yhdistys hakee vesienhoitotyöhön erilaisia hankerahoituksia, joihin kuntarahoitusta voidaan käyttää omarahoitusosuutena.

Humppila päätti sulkea kunnanviraston itsenäisyyspäivän jälkeiseksi perjantaiksi 7.12. sekä joulun ja uudenvuoden väliseksi ajaksi 27.12.–31.12.2018. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat