Lounais-Häme

Humppila luo yrityspalveluihin oman mallinsa

Humppilan kunnan tarkoituksena on järjestää yritysneuvontaa paikallisten yrittäjien kanssa yhteistyössä omana palveluna niin, että palveluja on saatavana keskimäärin kolmena päivänä kuussa.

Lisäksi yritysneuvonnan oheen muodostetaan verkosto, joka kykenee tarjoamaan neuvontapalveluja mm. erilaisista yrityksen perustamiseen ja lopettamiseen liittyvistä asioista kuten vakuutuksista.

 

Käytännössä Humppilan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Remes kerää yhteyshenkilönä neuvontaverkostoa ympärilleen. Hänet voi tavata varsin usein kunnanvirastolta, koska hän vaikuttaa kunnassa Yhdessä enemmän -projektissa.

-Kun muutenkin käyn yrityksissä, voin yritysneuvontaakin silmälläpitäen tulla vaikka paikan päälle.

-Tässä rakennetaan sellainen verkosto, että voimme ohjata aloittavan tai toimivan yrittäjän, joka tarvitsee apua, sellaisen tahon tai henkilön pakeille, joka pystyy asian viemään eteenpäin.

 

Yritysneuvonta alkaa hetimmiten ja hoituu tällä tavoin projektin lailla vuoden 2018 tammikuun loppuun asti, minkä jälkeen sovitaan jatkojärjestelyistä. Toiveissa on pysyvä käytäntö.

-Tarkoitus on saada käyntiin yritysneuvonta koeluonteisesti samalla aikataululla kuin hanke. Suunnitelma on katsoa sitten, miten se siitä jatkuu. Vielä ei osaa sanoa, jatkuuko se samalla mallilla vai eri mallilla, Kimmo Remes sanoo.

 

Humppilan kunta osti yritysneuvonnan Forssan Seudun Kehittämiskeskukselta viime vuoden loppuun saakka 14200 euron vuosihinnalla. Yrityksiä ovat tämän jälkeen tarvittaessa ohjanneet yhteistyökumppaneiden luo viranhaltijat. Yrityskeskukseen menoa ei ole erikseen kielletty.

Yritysneuvonnan järjestämistä on sittemmin selvitetty kunnassa. Naapurikunnat ovat järjestäneet itsenäisesti yritysneuvontaa, mutta niiden täystyöllistetyt yritysneuvojat eivät kykene tarjoamaan neuvontaa Humppilaan. Humppila eteneekin asiassa omin avuin. FL

 

Fingerpori

comic