Lounais-Häme Humppila

Humppila selvittää: Mitä kunta tekee jatkossa itse, mitä yhteistyössä ja mitkä palvelut hankkii muualta?

Kunta aikoo tarkastella kriittisesti, mitä kunta tekee itse, mitä yhteistyössä ja mitkä palvelut hankkii muualta.
Humppilan kunnalla on kaikkiaan noin 75 työntekijää. Kuva: Lassi Puhtimäki
Humppilan kunnalla on kaikkiaan noin 75 työntekijää. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan kunta aloittaa toimintojensa kriittisen tarkastelun tekemällä selvityksen henkilöstön nykyisistä tehtävistä ja työnjaosta sekä eri tehtävien järjestämistavoista. Näiden pohjalta on luvassa ehdotus tehtävien uudistamisesta ja järjestämistavoista. Sitä laadittaessa Humppilassa pidetään mielessä kunnan strategia ja tavoitteiden toteutuminen parhaalla mahdollisella tavalla ja kustannustehokkaasti.

Selvityksen tulee kunnanhallituksen mukaan olla valmiina kuluvan vuoden loppuun mennessä. Selvitys on osa Humppilan kunnan talouden tasapainottamisohjelmaa, johon on kirjattu tässä vaiheessa 12 toimenpidettä.

Kunnan toimintojen kriittinen tarkastelu sisältää selvityksen toiminnan laadusta, laajuudesta ja järjestämistavoista. Mukana on myös päätökset siitä, mitä kunta tekee itse, mitä yhdessä muiden kuntien kanssa ja mitkä palvelut on syytä hankkia muualta.

Työskentely alkaa henkilöstörakenteen, henkilöstön tehtäväkuvien ja työnjaon tarkastelulla.

– Yritämme luoda pitemmän ajan organisaatiota. Yritämme hahmotella, millä organisaatiolla tämä kunta pyörisi parhaiten tulevaisuudessa, sanoo hallintojohtaja Susanna Hokkanen.

Hän vetää prosessia keskustellen toimialajohtajien kanssa.

Kunnan organisaation uudistamispaineita aiheuttavat kunnan talouden sopeuttamistarpeet ja toimintaympäristön muutokset.

Humppilan kunnanvaltuusto hyväksyi syyskuun kokouksessaan talouden tasapainottamisohjelman, johon on kirjattu kunnan toimintojen kriittinen tarkastelu tämän vuoden aikana.

Humppilan kunnalla on henkilöstöä määräaikaiset mukaan luettuna noin 75 henkeä.

Suunnittelussa on määrä ottaa huomioon henkilöstön eläköityminen ja muu vaihtuvuus, mikäli se mahdollistaa henkilöstörakenteen tai osaamisen painotuksen muutoksen rekrytoitaessa uutta henkilöstöä lähteneiden tilalle. FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic