Lounais-Häme Humppila

Humppila takaa kunnan kiinteistöyhtiön miljoonalainan - kysymykset jäivät valtuustossa vaille vastauksia

Kunnan kiinteistöyhtiö kaipaa taloudellista tukea Humppilassa.

Humppilan kunnanvaltuusto käsitteli tiistai-illan kokouksessaan ainoastaan yhtä asiaa. Valtuusto päätyi hyväksymään yksimielisesti, mutta muutaman kysymyksen jälkeen omavelkaisen takauksen kunnan omistaman Kiinteistö oy Humppilan Yritystien 900-1 000 000 euron lainalle.

Kunta toimii tällä hetkellä yrityksen viiden vuoden mittaisen niin sanotun Bullet-lainan eli kertalyhennyslainan takaajana. Laina erääntyy 17. lokakuuta, mutta Yritystie 4:llä on edelleen tarve vastaavan suuruiselle lainalle.

Pykälän käsittelyn aluksi itsensä jääväsivät Yritystie 4:n hallituksen jäsenet, kunnanjohtaja Jari Keskitalo ja kunnanvaltuuston jäsen Vesa-Pekka Hirvioja. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja, valtuutettu Joonas Heikkilä ei ollut kokouksessa läsnä.

Hallintojohtaja Susanna Hokkanen esitteli Kiinteistö oy Humppilan Yritystie 4:n tilannetta. Yrityksen talous on kunnossa ja sen kiinteistössä toimii pitkäaikainen vuokralainen (Maviteknik oy).

 

Kunnanvaltuuston jäsen Aira Suikki (kok.) kyseli sen 500 000 euron perään, joka on aiemmin lainattu kunnalta ja jolla on rakennettu halli Maviteknikille. Hallintojohtaja Hokkanen sanoi, ettei ole saanut asiaan vastausta sitä kyseltyään.

Lisäksi Suikki kysyi, millainen maksuohjelma on tehty 57 600 eurosta, jonka yhtiö on lainannut vuokrataloille. Hokkasen mukaan ilmeisesti mitään maksuohjelmaa ei ole tehty, mutta hän lupasi selvittää asiaa.

Marko Huhtanen (vas.) kysyi, missä kunnossa on Lasipellon tontti, jonka kustannukset maanrakennustöineen ovat olleet 200 000 euroa.

Suikki kyseli myös raporttia yrityksen taloustilanteesta. Hän muistutti, että konserniohjeiden mukaan sellainen pitää antaa puolen vuoden välein.

– En ole asiantuntija tässä, olisi pitänyt pyytää hallituksen jäsenet vastaamaan kysymyksiin, hallintojohtaja Hokkanen pahoitteli.

 

Kokouksen aluksi varavaltuutettu ja teknisen lautakunnan jäsen Pekka Niinikoski ilmoitti perustavansa oman valtuustoryhmän nimeltä lainvalvojat. Niinikoski erotettiin kesällä Humppilan Työväenyhdistys ry:stä. FL

 

Aiheesta aiemmin: Humppila aikoo taata lainan kiinteistöyhtiölle

Uusimmat

Näkoislehti

6.8.2020

Fingerpori

comic