Lounais-Häme

Humppila torjuu koirankakkaa tarralla

Kevät ja lumien sulaminen paljastavat koirien jätökset raittien varsilta, ja ihmisten pinna kiristyy. Näin käy joka vuosi.

Valveutuneet koiranomistajat pitävät käsissään jokakeväisen riidan ratkaisua: piskin pökäle poimitaan pussiin ja pussi kannetaan roskikseen. Puhtaampia raitteja voi edistää myös omakotiasukas tai taloyhtiö avaamalla roskiksensa koirankakalle. Lämpimäisiä kun ei ole kiva kanniskella kilometrikaupalla.

 

Humppila torjuu koirankakkaongelmaa tarroilla, jolla kuntalainen voi merkata oman roskiksensa avoimeksi ohikulkevan koiranulkoiluttajan pökälepusseille.

-Järjestyslain mukaan koiran ulkoiluttajan on huolehdittava siitä, ettei koiran uloste jää ympäristöön hoidetulla alueella. Tällaisia alueita ovat lain mukaan tiet, kadut ja kevyenliikenteenväylät sekä hoidetut puistoalueet, Humppila muistuttaa.

Tarran voi hakea kunnantalolta arkisin klo 9-15.

Ilman lupaa vieraaseen roskikseen ei saa tavaraa pudotella. Taloyhtiöiden roska-astioihin tarraa ei saa liimata ilman taloyhtiön hallituksen suostumusta.

 

Myös Loimi-Hämeen Jätehuolto jakaa tarroja samaan tarkoitukseen.

-Saimme juuri uudet niput. Meiltä tarran saa tilaamalla vaikka sähköpostilla tai soittamalla. Aukioloaikoina sellaisen voi myös noutaa Kiimassuon toimipisteeltä, kertoo palveluneuvoja Marianne Aro.

Aro arvioi, että yhtiö on jakanut viime vuosina satakunta tarraa asiakkailleen.

 

Kampanjassa on nettisivujen mukaan 87 kuntaa eri puolelta Suomea. Yksittäisiä merkintöjä roskiskartassa on myös Lounais-Hämeen kunnista.

Merkkitarran roskikseensa liimanneet voivat sen ilmoittaa osoitteessa www.koirankakkaroskis.fi valtakunnalliseen karttaan.

Kampanjassa on nettisivujen mukaan 87 kuntaa eri puolelta Suomea. Myös Forssa ja Urjala ovat tarroja sivuston mukaan hankkineet.

Nettisivuilta voi myös itse tulostaa tarran. Yksittäisiä merkintöjä roskiskartassa on myös Lounais-Hämeen kunnista.

Koirankakkaroskis.fi on kahden yksityishenkilön perustama kansalaisliike, jonka päämääränä on vähentää luontoon jätettäviä koirankakkoja.

Erityisesti pientaloalueilla ongelmana on, että kunnan ylläpitämiä roska-astioita ei ole. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic