Lounais-Häme

Humppila yhden rehtorin malliin

Humppilan yläasteella ja ala-asteella on jatkossa yhteinen rehtori, mikäli kunnanvaltuusto siunaa kunnanhallituksen esityksen. Tarve muutokselle tuli, kun Jari Keskitalo siirtyi Humppilan yläasteen rehtorin ja sivistysjohtajan tehtävistä Humppilan kunnanjohtajaksi.

Yläasteen rehtorin ja sivistysjohtajan virka on tarkoitus muuttaa 1.6. alkaen Humppilan koulujen yhteiseksi rehtorin viraksi. Humppilassa on kaksi koulua. Kirkonkulman koulu ja yläaste. Sivistysjohtajan tehtävien hoidosta päätetään myöhemmin.

Hallintojohtaja Maarit Sihvosen paluu virkavapaalta 1.5. aiheuttaa sekin muutoksia toimenkuviin.

Kunnanhallituksen viimevuotisen päätöksen mukaisesti hallintojohtajan tehtäviä hoitaa Sihvosen virkavapaan ajan Terhi Källi, ja mikäli Sihvonen palaa virkaan vuoden 2017 aikana, jatkaa Källi muissa tehtävissä vuoden 2017 loppuun saakka.

Källi nimitettiin kunnanhallituksen päätöksellä kehittämispäälliköksi vuoden 2017 loppuun saakka. Källin työsarkaa on erityisesti yritysneuvonta, sillä Humppilalla ei ole sopimusta yritysneuvonnasta minkään palveluntuottajan kanssa.

Yrittäjille suunnattujen palvelujen ottamista vahvemmin kunnan omaksi toiminnaksi on suunniteltu, koska sote- ja maakuntauudistusten myötä elinvoimaisuuden turvaaminen on yhä vahvemmin kunnan omilla harteilla.

Kehittämispäällikön toimen vakinaistamista arvioidaan vuoden 2018 talousarviovalmistelussa.

Myös tekniseen toimeen on tulossa tehtävänkuvien muutoksia. Tarkoituksena on palauttaa rakennustarkastus kunnan omaksi toiminnaksi ja siirtää kokonaisvastuu kunnan vuokra-asuntokannasta ja vuokrauksesta tekniselle toimelle.

Tekniseen toimeen ehdotetaan sihteerin virkaa. Muutos ei lisää kustannuksia. Toimi täytettäisiin sen jälkeen, kun teknisen toimen tehtävämuutokset ovat valmiita. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic