Lounais-Häme Forssa

Humppilalainen Leevi Hautamäki myi omaisuutensa ja kiersi Eurooppaa matkailuautolla

Humppilalainen Leevi Hautamäki myi omaisuutensa päästäkseen kiertämään Eurooppaa matkailuautolla.
Ympyrä sulkeutuu, kun Eurooppaa kiertäneen Leevi Hautamäen matkailuauto etsii nyt uutta seikkailijaa.
Ympyrä sulkeutuu, kun Eurooppaa kiertäneen Leevi Hautamäen matkailuauto etsii nyt uutta seikkailijaa.

Partioreissu Uuteen-Seelantiin tammikuussa 2016 sytytti Leevi Hautamäelle korkean matkakuumeen. Tulevana kesänä Hautamäki pohti, että katuisi, ellei lähtisi toteuttamaan haaveitaan. Hän laittoi omaisuutensa myyntiin nettiin, mutta päätyi lopulta vaihtaman kerrostaloyksiönsä matkailuautoon, joka otti nokan kohti unelmia maaliskuussa 2017.

– Palasin Suomeen pysyvästi huhtikuussa 2018. Tuossa ajassa sain matkailukipinän hyvin tehokkaasti taltutettua. Eurooppaa tuli kierreltyä 30 000 kilometrin edestä, Leevi Hautamäki summaa.

Matkailuvuoden aikana Hautamäki vieraili Suomessa kertausharjoituksissa sekä kartuttamassa lisää matkakassaa rakennusalan töissä parin kuukauden ajan.

– Reissu oli rahanarvoinen kokemus, josta riittää muisteltavaa pitkäksi aikaa. En todellakaan kadu, että vaihdoin ensiasuntoni matkailuautoon, sillä tämä kappale elämää antoi niin paljon enemmän kuin asunto voisi ikinä antaa.

Karavaanarin elämää

Leevi Hautamäki ehti vierailla reissullaan yli kahdessakymmenessä valtiossa.

– Sveitsi ja Norja olivat luonnonnähtävyyksiltään komeimmat. Espanjassa viehätti eniten aurinko ja Puolassa hintataso. Jos nämä kaikki yhdistäisi, niin siinä olisi aika täydellinen maa kasassa, Hautamäki naurahtaa.

Karavaanarin elämä tuli Hautamäelle tutuksi.

– Minulle se ei kuitenkaan ollut lopullinen ratkaisu. Nyt kun täällä on tullut pari vuotta taas oleskeltua, eikä kipinä pysyvämpään reissaamiseen ole syttynyt uusiksi, päätin laittaa matkailuauton myyntiin.

Hautamäen Ford Hobby etsii nyt uutta seikkailijaa Tori.fi-palvelussa. Matkailuauto sisältää monia harvinaisia herkkuja, kuten esimerkiksi turvallisuuden tunnetta parantavat valvontakamerat, 40 tuuman HD Led -tv:n kattotelineen kera, katolle asennetut aurinkopaneelit ja tehokkaan tietokoneen.

– Tämä odottaa vielä sitä yhtä oikeaa ostajaa, joka osaa arvostaa kokonaisuutta. En halua purkaa esimerkiksi kameroita, koska juuri ne erottavat tämän kaikista muista tarjolla olevista matkailuautoista.

Raaputettavalta kartalta avautui uusia kohteita, seuraavaksi Leeviä kiehtoo Afrikan manner.
Raaputettavalta kartalta avautui uusia kohteita, seuraavaksi Leeviä kiehtoo Afrikan manner.

Maailmalta Forssaan

Leevi Hautamäki suosittelee maailmalle lähtemistä jokaiselle, jolla vain on siihen mahdollisuus.

– Se oli kasvattava kokemus. Vuoden aikana oppi paljon itsestään, rajoistaan ja mieltymyksistään.

Hautamäki asuu nykyisin Forssassa ja on vaihtanut alaa.

– Perustin Hajavesipalvelu Hautamäen, ja teen nyt jätevesisuunnitelmia täysipäiväisesti.

Seuraavalle lomalleen Hautamäki haluaisi lähteä jonnekin päin Afrikkaa tai Australiaa, mutta ei ole myöskään täysin haudannut ajatusta pidemmästä reissaamisesta.

– Matkailuautoilun sijaan voisi lähteä vaikka liftaamaan, matkustaa junalla tai heittää vain repun selkään – maailma on auki.

Matkailuvuoden kohteet:

Norja, Ruotsi, Tanska, Saksa, Belgia, Englanti, Skotlanti, Irlanti, Ranska, Espanja, Portugali, Kanariansaaret, Monaco, Andorra, Italia, Sveitsi, Liechtenstein, Itävalta, Puola, Liettua, Latvia ja Viro.

Leevi Hautamäki

Laittoi omaisuutensa myyntiin nettiin kesällä 2016.

Päätyi vaihtamaan Humppilassa sijaitsevan kerrostaloyksiönsä matkailuautoon syksyllä 2016.

Lähti maailmalle maaliskuussa 2017, palasi pysyvästi huhtikuussa 2018.

Asuu nykyisin Forssassa ja tekee jätevesisuunnitelmia yrittäjänä.

 

Juttu on julkaistu Seutu-Sanomissa 4.3.2020. 

Uusimmat

Fingerpori

comic