Lounais-Häme Humppila

Humppilalaiset veljekset Ville ja Jesse Tuki menestyvät kahdessa eri lajissa

Veljekset Ville ja Jesse Tuki ovat urheilijoita, joista kumpikin on omasta mielestään toista parempi. Humppilan kunta valitsi kahteen lajiin panostavat nuoret viime vuoden parhaiden urheilijoiden joukkoon.
Ville (vas.) ja Jesse Tuki toteavat korkeushyppy- ja lentopalloharrastuksen tukevan toisiaan.
Ville (vas.) ja Jesse Tuki toteavat korkeushyppy- ja lentopalloharrastuksen tukevan toisiaan.

Humppilan kunta palkitsi viime vuoden parhaat urheilijansa. Viiden palkitun urheilijan joukkoon kuuluvat veljekset Ville ja Jesse Tuki, joiden lajeja ovat korkeushyppy ja lentopallo.

– Talvet kuluvat meillä kummallakin lentopallon parissa ja kesät yleisurheilussa. Korkeushypyn treenaamiseen ei myöskään talvikautena juuri ole mahdollisuuksia. Pirkkahalli Tampereella on lähin mahdollinen paikka, mutta aika harvoin me siellä käymme, Ville kertoo.

Yleisurheilussa veljekset edustavat Tammelan Ryskettä.

– Ryskeeseen päädyimme alun perin siksi, että äidillä oli siellä tuttuja. Toisaalta Humppilassa oli aika vähän yleisurheilutoimintaa, mutta uusittu yleisurheilukenttä tuo uusia mahdollisuuksia.

Tavoitteita riittää

Kun veljeksiltä kysyy, kumpi heistä on parempi urheilija, vastaus tulee välittömästi.

– Minä! Jesse Tuki ilmoittaa.

Ville Tuki on eri mieltä. Meriittejä kummallakin silti riittää; Jesse osallistui viime kaudella oman ikäluokkansa (M14) SM-korkeushyppyyn ja Ville kilpaili ensimmäistä kertaa aikuisten Kalevan Kisoissa.

– Toistaiseksi paras saavutukseni on viime kauden neljäs sija SM-korkeushypyn joukkuekisassa. Kyllä se hienolta tuntui. Tämän kauden tavoitteisiini kuuluu ennätyksen parantaminen ja nuorten SM-kisoihin pääseminen, 150 senttiä hypännyt Jesse kertoo.

Ville oli Kalevan Kisoissa sijalla 14. Oman ikäluokkansa (M17) SM-kisoissa hän ylsi hopealle.

– Ennätykseni on nyt 196 senttiä, ja seuraava tavoitteeni on ylittää kaksi metriä.

Nyt Villellä on kuitenkin meneillään viiden kuukauden kuntoutusjakso.

– Polveni operoitiin pari kuukautta sitten. Mistään tapaturmasta ei ollut kyse, mutta polvi oli vain kipeä. Sieltä löytyi lopulta irtonainen luunpala. Syytä ei tarkkaan tiedetä, mutta mahdollisesti vaiva on aiheutunut nopeasta pituuskasvusta. Keppejä en enää onneksi tarvitse, ja nyt teen jo aika kovia kuntoutusliikkeitä.

Jesse on säästynyt urheiluvammoilta.

Lajivalinta edessä

Lentopalloa veljekset pelaavat Loimaan Jankossa. Ville Tuki kuuluu A-poikien joukkueeseen ja Jesse Tuki C-poikiin. Kumpikin on passarin roolissa, mutta Jesse toimii tarvittaessa myös yleispelaajana.

– Lentopallo tulee enemmän isän puolelta, kun taas äiti on enemmän opettanut korkeushyppyä sitä itsekin aikoinaan harrastaneena, Ville kertoo.

Ville arvioi tekevänsä lajivalinnan kahden seuraavan vuoden sisällä.

– Riippuu siitäkin, miten kehityn lentopalloilijana. Lisäkiinnostusta lajiin herätti se, kun omasta joukkueestani Peter Vuorinen valittiin Hurrikaanin riveihin.

Veljekset eivät aina puhu keskenään urheilusta.

– Meillä on paljon muitakin keskustelun aiheita.

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic