Lounais-Häme Humppila

Humppilalaisten kouluruoka valmistetaan ensi syksynä Forssassa – "Muutos ei näy lasten arjessa"

Humppilan kouluruoka tulee jatkossa Forssasta.

Loimijoen Kuntapalvelut (Loiku) valmistaa tulevaisuudessa humppilalaisten koululaisten, esikoululaisten ja päiväkotilasten ateriat.

Tämä tarkoittaa, että ruoka valmistetaan Forssassa ja kuljetetaan Humppilaan.

Kouluruoan kuljetus Forssasta Humppilaan alkaa kesäkuun alussa. Päiväkodeissa muutos näkyy siis kesän aikana, koululaiset syövät Forssassa valmistettua ruokaa syksystä alkaen.

Kolme osallistui kilpailutukseen

Ulkoistamispäätös tehtiin, koska kouluruoka valmistetaan nykyisin Mäntyrinteessä, jonka toiminta loppuu ja siirtyy Attendolle. Samalla kunnan hallinnoima keskuskeittiö lopettaa toimintansa.

Uutta vanhuspalveluyksikköä rakentava Attendo ilmoitti olevansa valmis tekemään ateriat myös Humppilan lapsille ja nuorille, mutta kunta päätti kilpailuttaa palvelun.

Kunta julkaisi tarjouspyynnön, johon tuli kolme osallistumishakemusta. Loimijoen Kuntapalvelut Oy:n lisäksi hakemuksensa jättivät Arkea Oy ja Attendo Oy.

Kokonaisuus ratkaisi, hinta kuitenkin eniten

Ateriapalvelun tuottajan valintaan vaikutti kaikista eniten hinta, mutta päätöksen tekemisessä tarkasteltiin myös ruoan laatua, haltuunottosuunnitelmaa ja ruokalistaa.

Humppilan kunnanhallitus hyväksyi maanantain kokouksessaan Loimijoen kuntapalvelut tarjouksen voittajaksi. Päätöstä ei tarvitse vahvistaa valtuustolla.

Humppilan kunnanjohtajan Jari Keskitalon mukaan ateriapalvelun yksityistäminen ei välttämättä näy mitenkään tavallisen humppilalaislapsen arjessa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic