Lounais-Häme Humppila

Humppilalle uudet taloustropit – Valtuusto hyväksyi suunnitelmat talouden tasapainottamiseen

Humppilan kunta pyrkii tasapainottamaan taloutensa monin eri keinoin.
Kunnanjohtaja Jari Keskitalo painotti valtuustossa, että nyt on panostettava ennaltaehkäisevään työhön kuntalaisten terveyden hyväksi. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kunnanjohtaja Jari Keskitalo . Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan kunnanvaltuusto hyväksyi työryhmän valmisteleman talouden toteuttamissuunnitelman toteutettavaksi. Kunnan strategian laadinnassa on määrä hyödyntää niin tasapainottamissuunnitelmaa kuin uutta markkinointistrategiaakin.

Keinoja on kiinteistöverotuotoista ja harvennushakkuista markkinointistrategiaan ja palvelujen tuottotavan tarkasteluun asti. Paljon odotuksia ladataan taloudellisen toimeliaisuuden nousuun.

– Toimintakuluja höyläämällä alijäämää ei voi kattaa, kunnanjohtaja Jari Keskitalo summasi.

Hän painotti, että ennaltaehkäisevään työhön kuntalaisten terveyden hyväksi on nyt panostettava.

Pelkät tasapainottamissuunnitelman toimet eivät riitä, vaan uusia avauksia on haettava koko ajan.

Valtuutettu Hanne Seestie (kok.) totesi mainittuja keinoja olevan monenlaisia, osa ehkä optimistisiakin. Hänestä tärkeimpiä on asukasluvun saaminen nousuun sekä yrittäjyysnäkökulma. Hän olisi toivonut huomiota kunnan asunto-osakkeisiin ja niiden korjausaikeisiin.

Puolen vuoden osavuosikatsaus osoittaa Humppilan tilikauden alijäämäksi noin 546 000 euroa. Kunnan tämänvuotinen talousarvio on hyväksytty noin 672 000 euroa alijäämäisenä. Keskitalon mukaan talousarviossa on pysytty, mutta toivottuja myönteisiä yllätyksiä ei ole koettu. Asukaslukukin on ollut laskussa.

Valtuutettu Juha Rantanen (sd.) sai eron Humppilan kunnanvaltuuston jäsenyydestä ja muista luottamustehtävistä Hämeenlinnaan muuton takia. Valtuusto nimesi henkilöt Juha Rantaselta vapautuviin luottamustoimiin. Sivistyslautakunnan puheenjohtajaksi ja valtuuston vaalilautakunnan varapuheenjohtajaksi siirtyy Markus Seuranen (sd.). Ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuustoon ja FSHKY:n tarkastuslautakuntaan nousee Timo Nikkanen (sd.).

Rantasen lähdettyä valtuustoon nousee demarien ensimmäiseltä varasijalta Pekka Niinikoski, joka viime vuonna erotettiin Humppilan työväenyhdistyksen jäsenyydestä ja perusti oman ryhmän Lainvalvojat. Hän on herättänyt huomiota kunnasta tekemiensä valitusten ja rikosilmoitusten vuoksi.

Elämänlaatulautakunnan uutena puheenjohtajana aloittaa Vesa-Pekka Hirvioja (kok.), ja Kaija Romppainen siirtyy omasta halustaan rivijäseneksi.

FSHKY:n kehittämispäällikkö Raija Virtanen esitteli kokouksessa hyväksyttyä seudullista hyvinvointikertomusta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic