Lounais-Häme

Humppilalta kihlat Attendolle

 

Humppilan kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle, että se myy Mäntyrinteen palvelukeskuksen rakennukset 1 miljoonalla eurolla Attendo oy:lle. Kauppaan ei kuulu teknisen tilan rakennus.

Kunnanhallitus hakee valtuustolta myös valtuutusta toteuttaa kauppa parhaiksi katsomillaan ehdoilla ja oikeutusta tehdä vuokrasopimus rakennuksien tarvitsemasta määräalasta Attendon kanssa.

Kunnanhallitus tarvitsee lisäksi valtuutusta neuvotella kunnan ja Hykyn välisten vuokra- ja palvelusopimuksien muuttamisesta ja purkamisesta tarvittavin osin, jotta vanhus- ym. palveluiden tuottaminen voi jatkua Humppilassa Attendon johdolla ja sen uuden vanhuspalvelukeskuksen tiloissa.

Kaupalla Humppilan kunta aikoo vähentää merkittävästi vanhoihin kiinteistöihinsä sitoutuvaa taloudellista riskiä, turvata työpaikkoja, keventää velkataakkaansa ja varmistaa nykyaikaisen asumispalveluyksikön rakentamisen kuntaan.

Attendo sitoutuu rakentamaan kunnan keskustaan omalle tontilleen noin 40-paikkaisen vanhusten palvelukeskuksen ja samaan rakennukseen keskuskeittiön, joka huolehtii koko Humppilan kunnan tarvitsemasta ruokahuollosta. Mäntyrinteen hoito- ja keittiöhenkilökunta siirtyy suunnitelmien mukaan Attendolle ns. vanhoina työntekijöinä entisin eduin.

Attendo tuottaa hoivapalvelut asiakkaille joko ostopalveluna tai muulla hankintamekanismilla kuten palvelusetelillä. Yritys sitoutuu tuottamaan tehostettua palveluasumista Humppilassa valtakunnallisesti kilpailukykyiseen hintaan, joka merkitsisi Humppilan kunnalle jopa muutaman sadantuhannen euron säästöjä vuodessa.

Uusi palvelukeskusrakennus on määrä liittää Humppilan Kaukolämmön kaukolämpöverkkoon, koska tontti on pohjavesialueella eikä maalämpöratkaisu ole siinä mahdollinen.

Attendo ja Humppilan kunta pyrkivät yhdessä löytämään ainakin osalle Mäntyrinteen rakennuksista uutta käyttöä. Yritys vastaa rakennuksista ja niiden käyttö- ja hoitokuluista uuden vanhuspalvelukeskuksen käyttöönotosta alkaen. Yritys vastaa myös kaikista mahdollisista purkamiskuluista.

Oma Häme infosi ennen kunnanhallituksen kokousta Humppilan valtuutettuja kilpailutuksesta, sotesta ja koko maakuntauudistuksesta. Attendon edustaja oli kunnanhallituksessa vielä tentattavana ja kertomassa yhtiön pyrkimyksistä.

– Kysymykset ovat isoja ja lisätietoja kaivattiin. Viimeksihän todettiin, ettei noin isoa asiaa pysty yhdellä istumalla päättämään, arvioi kunnanjohtaja Jari Keskitalo. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic