Lounais-Häme

Humppilan hallitus uuden päiväkodin rakentamisen kannalla

 

Humppilan uusi sadan lapsen päiväkoti on askeleen lähempänä toteutumistaan. Humppilan kunnanhallitus esittää valtuustolle uuden päiväkodin rakentamista nykyisen Koivukummun päiväkodin tontille. Nyt tyhjillään oleva Koivukumpu on tarkoitus purkaa ja sen tilalle tehdään suurempi rakennus, jonne mahtuu 100 lasta.

Hallitus esittää valtuustolle myös, että tekninen lautakunta valtuutetaan kilpailuttamaan tyhjillään olevan päiväkodin purkaminen ja valitsemaan kokonaistaloudellisesti edullisin tarjoaja. Koivukummun päiväkoti siirtyi viime elokuussa väliaikaisesti parakkeihin, sillä päiväkotirakennuksessa havaittiin sisäilmaongelmia.

Purkutyön tarjouskilpailun jälkeen viranhaltijoille on tarkoitus antaa valtuudet valmistella tarjouspyyntö kilpailutusta varten valmiista pakettiratkaisuista.

Jos valtuusto tulevaisuudessa hyväksyy kunnanhallituksen esityksen, se valtuuttaa hallituksen valitsemaan kokonaistaloudellisesti edullisimman urakoitsijan vastaamaan uuden päiväkodin rakentamisesta.

Purku-urakan kustannuksiin ja uudisrakennuksen suunnitteluun on tarkoitus käyttää urheilukentän rakentamisesta jäljelle jääviä kunnan varoja.

Kunnan tavoitteena on, että uuden päiväkotirakennuksen myötä myös Humppilan toisen päiväkodin, Lintukodon, lapset siirtyvät uuteen päiväkotiin sen valmistuttua.

Vs. varhaiskasvatusjohtajan Anu Lyytisen mukaan yhden ison yksikön rakentaminen tulee tarpeeseen, sillä myös Lintukoto on melko huonossa kunnossa.

Lastenhoidon paikkamäärä ei kuitenkaan muutu kunnassa, sillä tälläkin hetkellä päivähoidossa on yhteensä noin 100 lasta. Päiväkotipaikkojen lisäksi tarjolla on tulevaisuudessakin perhepäivähoitopaikkoja.

Humppilan kunta perusti vuoden 2016 alussa työryhmän suunnittelemaan, mistä Koivukummun päiväkodille löydetään uudet vakituiset tilat. Anu Lyytinen oli mukana työryhmässä, ja hänen mukaansa nyt esillä oleva ehdotus on ollut koko ajan paras vaihtoehto.

-Pohdimme sitäkin, että päiväkoti rakennettaisiin kokonaan toiselle tontille. Se vaatisi kuitenkin tontin lunastamisen ja uudelleenkaavoittamisen. Vanhalle tontille rakentaminen sujuu nopeammin vanhan rakennuksen purkamisesta huolimatta.

Vt. teknisen johtajan Juha Kopran mukaan suurten rakennusten purkukustannukset liikkuvat yleensä 100000–150000 euron väillä. Uuden päiväkodin rakentamiselle ei ole tehty vielä kustannusarviota eikä sen valmistumisesta ole tehty aikataulua.

Uusi päiväkoti sai vasta eilen maanantaina Humppilan kunnanhallituksen siunauksen. Tarvitaan vielä valtuuston päätös, ennen kuin asiassa voidaan edetä.

Anu Lyytinen toivoo, että uuden päiväkodin rakennustyöt aloitettaisiin niin pian kuin mahdollista. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic