Lounais-Häme

Humppilan johtoon valittiin Jari Keskitalo

Humppilan kunnanvaltuusto äänesti uudeksi kunnanjohtajaksi Jari Keskitalon. Tällä hetkellä kunnan sivistystoimenjohtajana työskentelevä Keskitalo valittiin tehtävään vuoden alusta alkaen suljetun lippuäänestyksen jälkeen.

Humppilan kunnanhallitus päätti maanantaina esittää valtuustolle, että se valitsee tehtävään Keskitalon. Äänestämään päädyttiin, kun Ritva Savolainen (kesk.) kertoi pysyvänsä samalla kannalla kuin kunnanhallituksessa ja ehdottavansa uudeksi kunnanjohtajaksi Maarit Sihvosta, joka on tällä hetkellä äitiyslomalla vt. kunnanjohtajan tehtävistä. Sihvonen palaa vuodenvaihteessa Humppilan hallintojohtajaksi.

Keskitalo sai äänestyksessä 16 ääntä ja Sihvonen 5. Valtuuston puheenjohtaja Eeva Nurmen luettua äänestystulokset lehtereiltä kuultiin arat taputukset.

Maanantainen kunnanhallituksen äänestyskäyttäytyminen ja Forssan Lehden keskiviikkona ryhmänjohtajille tekemä soittokierros osoitti, että äänet jakaantuvat Keskitalon ja Sihvosen välillä puolueiden sisälläkin, joten valtuutettujen äänestyskäyttäytyminen jää arvoitukseksi.

Keskitalo kertoo olevansa valinnastaan luonnollisesti tosi tyytyväinen. Hän ei osannut ennakoida valtuutettujen äänestyskäyttäytymistä.

-Halusin antaa luottamushenkilöille täyden valintarauhan, Keskitalo sanoo.

Keskitalo kertoo, että he ovat koululla laatineet valintansa varalle tarkat suunnitelmat siitä, miten hän pääsee nopeasti irtaantumaan sivistystoimenjohtajan ja yläasteen rehtorin tehtävistä niin, että oppilaille muutos on mahdollisimman pieni.

-Siihen vaaditaan vielä kunnanhallituksen päätös sijaisjärjestelyistä.

Valtuusto hyväksyi ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2018-19 taloussuunnitelman melko vähäisen keskustelun jälkeen. Vs. kunnanjohtaja Esko Tonteri kertoi alustuksessaan, että talousarvio on jäämässä noin 20000 euroa alijäämäiseksi.

Huolia ja epävarmuutta talousarvion ja -suunnitelman laadinnassa aiheuttavat erityisesti sote-menot, jotka näyttävät kasvavan paljonkin. Tonteri toivoi, että tuleva valtuusto löytää säästökohteita hyvillä ratkaisuilla ja neuvotellen.

Supistuksia palveluihin ei Humppilassa ole luvassa, eikä kunta ota syömävelkaa.

Uuteen päiväkotiin kunta on investoinut ensi vuodelle miljoonan ja seuraavalle 700000 euroa. Kaija Romppainen (kesk.) kysyi, onko summa riittävä.

Tonteri näki, että 1,7 miljoonaa riittää rakennuskustannuksiin, mutta riittääkö se myös kalusteisiin, selviää tarjousten myötä.

-Rakentaminen on vilkastunut, se saattaa nostaa hintoja. Tarjouspyynnöt lähtevät maailmalle tammikuussa ja kun vastaukset niihin tulevat, tiedätte tarkemman hinnan, Tonteri sanoi.

Lainanottovaltuuksia hyväksyttiin kunnanhallitukselle enintään kolme miljoonaa euroa talousarviolainojen ja tilapäislainojen ottamiseen ensi vuodelle.

Valtuusto hyväksyi myös kunnanhallituksen esityksen aravarajoituksien vapauttamisesta. Se mahdollistaa Tonterin mukaan halvempien lainojen ottamisen ja helpottaa asukasvalintaa kunnan vuokrataloihin. Painotus on jatkossakin vanhusväestössä. Tonterin mukaan kunnan on tarkoituksena myydä viisi omistamaansa asuntoa.

-Tässä saadaan vuokratalot järkevämpään käyttöön ja pitkällä aikavälillä säästöjä, Tonteri totesi.

Kokouksen jälkeen pitkäaikainen kunnanjohtaja Esko Tonteri kiitti valtuutettuja ja virkamiehiä puolen vuoden pestistään. Hänen mukaansa paljon työtä on vielä edessä, mutta kunnan tulevaisuus näyttää hyvältä.

-Nyt vetäydyn taaemmas miettimään muita asioita. Mutta kun asuu Humppilassa, kunnan asiat kiinnostavat edelleen ja pieni palo seuraa. Seuraan tapahtumia Forssan Lehdestä, Tonteri kertoi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic