Lounais-Häme

Humppilan kentästä selvityspyyntö

Humppilan urheilukentän rakentaminen on poikinut selvityspyynnön.

Asianajotoimisto Mentula & Väätäinen pyytää Spesifix oy:n valtuuttamana asiamiehenä Humppilan kunnalta selvitystä urheilukentän urakan tarjouspyynnöstä ja urakan toteuttamisesta.

Spesifix hävisi urheilukentän tarjouskilpailun Jäämestarit oy:lle, jonka tarjous oli 814 000 euroa eli 170 000 euroa Spesifixiä edullisempi.

 

Spesifix on puuttunut siihen, että kentän keskikentän rakenteita ei lähdetty toteuttamaan alkuperäisen tarjouspyynnön mukaisesti. Yhtiö kokee, että he olisivat tällä toteutustavalla voittaneet tarjouksen. Kunnan näkemys on toinen.

-Me toimitamme selvityksen, jossa on laskelmat siitä, minkälaisesta summasta puhutaan, sanoo kunnanjohtaja Jari Keskitalo.

-Kun käytiin läpi toteutusta, tuli pohdittavaksi, pitäisikö kentälle saada automaattinen kastelujärjestelmä, kun kenttään kuitenkin melkoisesti panostetaan.

Kunta päätyi urakoitsijan kanssa siihen, että noin 35 000 euron rahoitus kastelujärjestelmään ja pariin pieneen muutokseen saataisiin budjetin sisältä kaavailtua hiukan pienemmällä maamassojen siirrolla. Näin kokonaisurakan hinta ei muuttunut.

Kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan ja teknisen johtajan laatimaan asiaa koskevan selvityksen.

 

Urheilukentän rakentaminen on Humppilassa edennyt pitkälle. Keskikentän siirtonurmen laittaminen lykkääntyy kuitenkin keväälle.

Kentän radat päällystetään suunnitelman mukaisesti myös ensi keväänä.

Urheilukenttä lienee käyttökunnossa ensi kesäkuun alussa.

Humppilan kunta oli budjetoinut urheilukentän tekoon alun perin 700 000 euroa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti