Lounais-Häme Humppila

Humppilan kunnanjohtaja kirjastohankkeen ohjausryhmään – Haja-asutusalueen kirjastopalvelujen turvaaminen yksi teemoista

Lähtökohtana on seutuneuvoston tahto tiivistää kirjastopalvelujen seudullista yhteistyötä.
Humppilan kirjasto on mukana Kirjastopalveluita seudullisesti -hankkeessa. Kuva: Seppo Pessinen
Humppilan kirjasto on mukana Kirjastopalveluita seudullisesti -hankkeessa. Kuva: Seppo Pessinen

Kunnanjohtaja Jari Keskitalo on Humppilan kunnan edustaja Kirjastopalveluita seudullisesti -hankkeen ohjausryhmässä. Kunnanhallitus päätti edustajan nimeämisestä.

Kirjastopalveluita seudullisesti -hanke on saanut Etelä-Suomen aluehallintovirastolta avustusta 44 500 euroa. Kaikkia Louna-kirjastoja koskevaa hanketta hallinnoi Tammelan kunta. Hankkeessa ovat mukana Forssan, Humppilan, Jokioisten, Tammelan ja Ypäjän kirjastot. Kokonaiskustannuksiksi arvioitiin hankehakemuksessa 77 000 euroa. Hankkeen kesto on 1.4.2020–31.12.2021.

Lähtökohtana on seutuneuvoston tahto tiivistää kirjastopalvelujen seudullista yhteistyötä. Haja-asutusalueen kirjastopalvelujen turvaaminen on yksi hankkeen teemoista. Lisäksi selvitetään, miten Forssan ja Tammelan vanhenevien kirjastoautojen palvelut voidaan jatkossa tuottaa.

Hanketyöntekijäksi on kutsuttu kirjastonhoitaja Noora Oluikpe Tammelan kirjastosta. Hän koordinoi hankkeen aikataulua ja vastaa asiakkaiden ja henkilökunnan osallisuuden toteutumisesta sekä työpajojen järjestämisestä.

Hankkeeseen kootaan ohjausryhmä, joka linjaa työskentelyä. Ohjausryhmään valitaan yksi edustaja kustakin kunnasta. Ohjausryhmään kuuluvat lisäksi Louna-kirjastojen johtajat.

– Meillä ei ole Humppilassa kirjastonjohtajaa, vaan tarkoituksena on, että saamme ohjausryhmään erikoiskirjastovirkailijamme Meeri Sipilän, Humppilan kunnan hallintojohtaja Susanna Hokkanen kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic