Lounais-Häme Humppila

Humppilan kunnanjohtajaksi esitetään Otto Härköstä – Kunnanhallituksen kanta ratkesi äänestämällä: tulos 4-3

Pääehdokas ratkaistiin äänestämällä.
Humppilan kunnanvirasto on saamassa uuden päällysmiehen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Humppilan kunnanvirasto on saamassa uuden päällysmiehen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan kunnanhallitus ehdottaa, että kunnanvaltuusto valitsee kunnan uudeksi kunnanjohtajaksi toimitusjohtaja, DI Otto Härkösen Helsingistä.

Varaehdokkaaksi kunnanhallitus nimesi arkkitehti Jyri Sarkkisen Lempäälästä. Humppilan kunnanvaltuusto päättää valinnasta seuraavassa kokouksessaan tiistaina 4. elokuuta.

Syvällisen keskustelun jälkeen kunnanhallituksen kanta jakautui kahtia, joten puheenjohtaja Kari Ahola päätti, että hallitus äänestää ehdokkaasta. Äänestys käytiin Härkösen ja Sarkkisen välillä. Tiukan äänestyksen tulos oli 4-3 Härkösen hyväksi.

Härköstä äänestivät kunnanhallituksen jäsenistä Reetta Koskinen (kesk.), Vesa-Pekka Hirvioja (kok.), Aila Suikkanen (sd.) ja Timo Nikkanen (sd.). Sarkkista äänestivät Kari Ahola (kesk.), Jukka Rouhiainen (kesk.) ja Aira Suikki (kok.).

Viisikymppinen Härkönen työskentelee elintarviketuotannon alalla toimivan SirPro oy:n yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Aiemmin hän on toiminut monenlaisissa esimiestehtävissä niin yksityis- kuin kuntasektorilla. Kuntapuolella hän on toiminut muun muassa Oriveden kaupungin määräaikaisena elinvoimapäällikkönä sekä Vihdin kunnassa yrityskehittäjänä ja toimitusjohtajana.

Kunnanjohtajavalinnan perusteina on Humppilassa kokonaisarvio, johon vaikuttavat asetetut kelpoisuusehdot ja kriteerit, yhteistyökyky ja hyvät vuorovaikutustaidot, hyvä perehtyneisyys kunnallishallintoon ja -talouteen sekä konsultin näkemys henkilön soveltuvuudesta virkaan.

Humppilan kunnanjohtajan virka oli julkisesti haettavana 9–30. kesäkuuta. Virkaan tuli määräaikaan mennessä 20 hakemusta.

Haastatteluun kutsuttiin viisi hakijaa: hallintotieteiden maisteri Maija Sieppi Tampereelta, arkkitehti Jyri Sarkkinen Lempäälästä, DI Jarmo Juhani Otto Härkönen Helsingistä, hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Jämsänkoskelta ja DI Ursula Lumme Punkalaitumelta. Haastattelutyöryhmä päätti lähettää Sarkkisen ja Härkösen Eezy Personnel oy:n suorittamaan henkilöarviointiin.

Virka täytetään toistaiseksi voimassa olevana virkana. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on toimitettava todistus terveydentilastaan.

Humppilan nykyinen kunnanjohtaja Jari Keskitalo on ilmoittanut irtisanoutuvansa tehtävästään 17.8. lukien. Keskitalo aloitti työt kunnanjohtajana vuoden 2017 alussa. FL

 

Juttua on täsmennetty klo 10.15. Jarmo Juhani Otto Härkönen käyttää kutsumanimenään Ottoa.

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic