Lounais-Häme

Humppilan kunta hakee talohankkeesta korvausta

Humppilan kunnanhallitus päätti valita asianajotoimisto Jaatela & Helenius oy:n hoitamaan asiaa. Kunta oli pyytänyt ja saanut tarjoukset kolmelta asianajotoimistolta. Jaatela & Heleniuksen tuntitaksa on 180 euroa.

Kunnanhallitus päätti, että asianajotoimiston lasku voi nousta korkeintaan 3 600 euroon. Jos lasku nousee sitä korkeammaksi, täytyy kunnanhallituksen käsitellä asia uudelleen.

Kihlakunnansyyttäjä Pasi Pälsi on nostamassa syytteen Humppilan entistä teknistä johtajaa, Kari Tasalaa, vastaan. Valtakunnansyyttäjän syytemääräyksen mukaan Tasala on rikkonut virkavelvollisuuttaan, kun kunta rakennutti omakotitaloa 2012–2013. Kun alkuperäinen rakennusyhtiö meni konkurssiin, toinen yhtiö jatkoi rakentamista tuntityönä ja laskutuksia oli vain hyväksytty.

Omakotitalon rakentamisesta aiheutui Humppilan kunnalle pitkälti valvonnan puutteen vuoksi 202 350 euron kustannukset, joista luottamuselimillä ei ollut tietoa ja joista ne eivät olleet tehneet päätöstä.

Korvausvaatimus voi Tasalaa vastaan kohdistua ainoastaan vuoteen 2013. Lisäkustannuksia on aiheutunut puutteellisen valvonnan ohella myös muista syistä kuten tavaroiden katoamisesta rakennustyömaalta.

Vanhan kunnanjohtajan, Esko Tonterin, osalta vahingonkorvausoikeus on vanhentunut.

 

Kunnanhallitus käy valitun asianajotoimiston kanssa neuvottelut asian etenemisestä. Jatkossa kunnan on määriteltävä vaadittava korvaussumma.

Kunnanhallitus laatii käräjäoikeudelle kirjelmän, jossa esitetään vahingonkorvausvaatimus perusteluineen. Lisäksi on kerättävä kokoon käräjäoikeudessa esitettävä asiakirja- ja henkilötodistelu.

Humppilan kunnan pitää kunnanjohtaja Jari Keskitalon mukaan katsoa oikeusprosessia myös kunnan kokonaiskustannusten kannalta.

-Tässä on vielä kovasti pohdittavaa, miten asia on syytä hoitaa. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/40587-valtakunnansyyttajavirasto-nostaa-syytteen-entista-humppilan-teknista-johtajaa-vastaan

 

Uusimmat

Fingerpori

comic