Lounais-Häme Humppila

Humppilan kunta kantaa huolta Turku–Toijala -radan tulevaisuudesta ja kakkostien kehittämisestä

Humppilan kunta kantaa huolta Turku–Toijala -radan tulevaisuudesta ja kakkostien kehittämisestä.
Humppila korostaa Turun–Toijalan radan merkitystä mm. henkilöliikenteessä.

Liikenne ja viestintäministeriön asetusluonnos maanteiden ja rautateiden runkoverkosta ja niiden palvelutasosta tarjoaa Humppilan kunnalle sekä hyvää että huolta.

Humppilan kunnan kannalta on myönteistä, että sekä valtatie 2 että valtatie 9 sisällytetään maanteiden runkoverkkoon.

Huolta aiheuttaa tason 1 runkoverkolle asetettu vaatimus pääosin vähintään 80 km/h nopeusrajoituksesta. Humppilan kannalta on keskeistä, etteivät Humppilan kunnan kohdalla nopeuden nostoon liittyvät toimenpiteet vaikeuta millään tavoin kunnan kehittämisen ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä.

Vaarana on, että Uudenmaan ely-keskus nostaa uudestaan tapetille Humppilan kauppakeskittymän ympäristöön tarjotut suurisuuntaiset liittymäjärjestelyt.

Rautateiden runkoverkon linjauksissa huolta aiheuttaa Turku–Toijala -radan jääminen pois runkoverkosta. Humppilan kunta pitää rataa äärimmäisen tärkeänä väylänä niin rahtiliikenteen kuin henkilöliikenteenkin kannalta Turusta pohjoiseen. Kunta on samaa mieltä kuin Pirkanmaan liitto, jonka mukaan rata on lisättävä kaavailtuun runkoverkkoon.

Humppilan kunta on kirjannut huolenaiheensa lausuntopalveluun, jonka vastausaika päättyi maanantaina.

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt myös alueiden näkemyksiä junaliikenteen kehittämisestä.

Humppilan kunta haluaa täydentää Hämeen liiton työstämää lausuntopohjaa, jossa ei ole huomioitu Turun–Toijalan rataa. Juna-aikataulujen pitäisi olla Humppilan mukaan sellaiset, että ne mahdollistaisivat työmatkaliikenteen molempiin suuntiin. Erityinen ongelma tällä hetkellä on, ettei Tampereelle pääse junalla töihin ennen kello seitsemää.

Lisäksi Humppila pitää tärkeänä, että kaikki yhteysvälin junat pysähtyvät Humppilan asemalla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic