Lounais-Häme

Humppilan kuntapolitiikka uuteen aikaan

Kunnanhallituksen puheenjohtajuus on Humppilassa ollut pitkään SDP:llä ja valtuuston puheenjohtajuus keskustalla ja täysin naisten käsissä. Uudessa kunnanhallituksessa puheenjohtajan nuija on keskustalla ja valtuustossa SDP:llä.

Valtaan ovat nousemassa puolueiden ääniharavat, keskustan listalta tekninen myyjä, maatalousyrittäjä Kari Ahola ja SDP:stä perushoitaja, terveyskeskusavustaja Marita Ketola.

 

Keltanokaksi tunnustautuva Kari Ahola yllättyi vaalimenestyksestään.

-Politiikka on kiinnostanut aina, mutta ensimmäisen kerran vasta lähdin ehdolle.

-Opettelemista on paljon, mutta parhaani tietenkin yritän ja koetan tehdä asioita yhteistyössä, kuten pienessä kunnassa kuuluu.

Ahola pyrkii osaltaan kehittämään kunnan elinvoimaa ja hyvinvointia.

Hän visioi eläviä kylänraitteja ja vireää yrityselämää.

-On tärkeää, että työpaikkoja ja yrityksiä löytyy omastakin kunnasta. Niillä tehdään veroeuroja.

-En ole mikään kuntaliitosihminen.

Aholaa kauhistuttaa, jos ELY-keskus mestaroi kakkostiellä lasitehtaan risteystä.

-Liikenneturvallisuus on kyllä tärkeä asia, mutta sen parantamiseen on muitakin vaihtoehtoja kuin yrittäjien tappaminen liittymien siirtämisellä kauemmaksi.

 

Valtuuston tulevalla puheenjohtajalla Marita Ketolalla on ennestään kokemusta valtuustotyöskentelystä. Edellisellä valtuustokaudella hän oli myös sivistyslautakunnan puheenjohtaja.

Puheenjohtajuus on hänestä kova mutta mielenkiintoinen haaste.

-On kovia asioita tulossa soten myötä ja muutenkin on tiukkaa.

-Pyrin henkilökohtaisesti siihen, että palvelut säilyisivät Humppilassa, koska meillä on paljon vanhuksia ja nuoria perheellisiä, joilla ei välttämättä ole kulkuneuvoa. Jos palvelut siirtyvät Forssaan tai kauemmaksi, se tuo hankaluuksia jokaiselle. Mutta yhteistyöllä lähikuntien ja Forssan kanssa on ehkä mahdollisuus, että Humppila pysyy Humppilana ja itsenäisenä. FL

 

Fingerpori

comic