Lounais-Häme

Humppilan lapset saivat mökin

Humppilan Kulmakunnat ry:n hallituksen jäsenet Anja Syrjälä ja Hannu Mustonen olivat luovuttamassa upouutta leikkimökkiä keskustan leikkipuiston lapsille. Kaikki lapsiperheet ja päiväkotiryhmät oli kutsuttu mukaan. Lapset innostuivatkin uudistuksesta niin, että mökin luona kävi kuhina jo ennen avajaisia.

Paikalla olivat kunnan puolesta hallintojohtaja Terhi Källi ja mökkiä vastaanottamassa rakennusmestari Kirsi Halkola.

Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Hannu Räsänen ei päässyt paikalle, joten Anja Syrjälä piti esittelypuheen.

-Yhdistyksemme kerää rahaa joka vuosi, esimerkiksi joulunavauksessa, hän kertoo projektista.

Leikkipuisto valikoitui lahjoituskohteeksi, koska lapsille oli siellä tarjolla aikaisemmin vain liukumäki ja hiekkalaatikko.

Humppilan Kulmakunnat ry on perustettu vuonna 2007 humppilalaisten kylien yhteiseksi yhdistykseksi. Siihen kuuluvat Huhtaan, Koenkulman, Murron, Myllynkulman, Taipaleen, Tourunkulman ja Venäjän kyläyhdistykset ja kylätoimikunnat.

Yhdistys järjestää Humppilassa joulunavauksen joka vuosi ensimmäisenä adventtina. Joulunavauksessa yhdistys myy pullan ja kahvin lisäksi esimerkiksi arpoja, joilla kerätään tuottoa hyväntekeväisyyskohteita varten. Rahaa kerätään myös kaikille Humppilan asukkaille jaettavalla joulukortilla, johon yhdistykset, yritykset ja muut yhteisöt saavat nimensä mukaan osallistumismaksua vastaan.

-Lahjoitamme keräysten tuoton aina erilaisiin kohteisiin humppilalaisten lasten ja vanhusten hyväksi, Syrjälä kertoo. Hän luettelee:

-Olemme lahjoittaneet päiväkodille tyynyjä, uimakoulun Vesihelmessä ja leluja perhepäivähoitoon. Palvelukeskukselle lahjoitimme virkistäytymisrahaa ja vähävaraisille lapsiperheille hyvää joulumieltä. Annoimme perheille 70 euron lahjakortteja ennen joulua.

Viime vuoden joulunavauksessa kerätyt rahat käytetään tänä vuonna kahteen kohteeseen: osa käytettiin omaishoitajille tarjottuihin jalkahoitoihin ja nyt Humppilan keskustan leikkipuiston leikkimökkiin.

Leikkimökki on rakennettu Humppilan Aseman työpajalla työllistettyjen voimin. Työpajalla tehdään tilauksesta esimerkiksi entisöintiä ja kaikenlaisia muitakin puutöitä.

-Päätimme kohteet kevätkokouksessamme ja tilasimme sen jälkeen leikkimökin kunnan työpajalta, kertoo yhdistyksen rahastonhoitaja Hannu Mustonen.

-Kunta saa itse päättää, maalataanko mökki ja minkä väriseksi.

Kuten kaikissa juhlatilaisuuksissa, myös leikkimökin avajaisissa oli tietenkin tarjottavaa; kaikki mökkiin tutustumaan saapuneet lapset saivat tilaisuuden kunniaksi jäätelön. Jäätelövastaava Hannu Mustosen luo muodostuikin nopeasti jono. Jäätelöitä riitti miltei kaikille: vain jäätelöiden jakaja itse jäi ilman. FL

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti