Lounais-Häme

Humppilan liittymät suurennuslasin alla

Kakkostien kehittämisselvitys sisältää Humppilan kohdalla kiistanalaiset lasitehtaan alueen liittymäjärjestelyt ja Humppilantien liittymän porrastuksen.

Luonnoksessa lasitehtaan liittymä on merkitty katkaistavaksi ja muutettu alikuluksi. Myös Kukkatalon ja Fiilismarketin liittymä katkaistaisiin ja niille kuljettaisiin tällöin Kotipalvin risteyksestä. Lasitehtaan toiseen päähän tulisi uusi ajoyhteys kakkostieltä.

-Nuo luonnokset eivät ole toteuttamiskelpoisia, tyrmää kunnanjohtaja Jari Keskitalo.

 

Humppilan kunta ja Humppilan Yrittäjät toteavat lausunnoissaan ely-keskukselle, että Humppilan nykyisiä pääliittymiä pitäisi parantaa lisäämällä niihin ryhmittymis- ja kiihdytyskaistoja sekä jatkamalla katuvalaistusta rautatiesillalta yhtäjaksoisesti 9-tien risteykseen asti. Kiihdytyskaista on tarpeen erityisesti lasitehtaan liittymästä Porin suuntaan.

-Näillä toimenpiteillä saisi turvallisuutta parannettua, ja kustannukset olisivat huomattavasti pienemmät kuin jos lähdettäisiin rakentamaan täysin uusia liittymiä ja yhteyksiä, sanoo Humppilan Yrittäjien puheenjohtaja Kimmo Remes.

-Yrittäjän näkökulma on tietysti se, että liittymäjärjestelyt eivät saa haitata yritystoimintaa. Silloin koko alue näivettyy.

Mahdollista olisi myös ohjata osa lasitehtaan liittymän liikenteestä Orrontien kautta, jos kakkostieltä voisi kääntyä Orrontielle ryhmittymiskaistan kautta.

 

Kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan täydentämään lausuntoa Uudenmaan Ely-keskuksen kanssa käytävän neuvottelun jälkeen.

Yrittäjäyhdistyksen lausunto raporttiluonnoksesta liitetään mukaan kunnan lausuntoon. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/34090-humppilan-lasissa-huolta-kakkostien-liittymasta

 

Uusimmat

Fingerpori

comic