Lounais-Häme Humppila

Humppilan Lintukodolle tulossa loppu – Mutta edessä on sentään Päivänpaistetta

Esiopetus siirtymässä ensi syksynä Lintukodin päiväkodista Päivänpaisteeseen. Lintukodosta kaavaillaan yhdistysten olohuonetta.
Lintukodon eskarilaiset päässevät ensi syksynä Päivänpaisteen päiväkotiin, jonka avajaisia vietettiin viime kesänä. Kuva: Tapio Tuomela
Lintukodon eskarilaiset päässevät ensi syksynä Päivänpaisteen päiväkotiin, jonka avajaisia vietettiin viime kesänä. Kuva: Tapio Tuomela

Sivistyslautakunta päätti aloittaa Lintukodon päiväkodin ja Päiväkoti Päivänpaisteen yhdistämisen valmistelun. Käytännössä tämä tarkoittaa toteutuessaan sitä, että Lintukoto lakkautetaan ja sen henkilökunta sekä esiopetuksen oppilaat siirretään Päivänpaisteeseen seuraavan toimintakauden alusta eli ensi vuoden syksystä alkaen.

Muutoksen taustalla on kaksi syytä. Lapsimäärä laskee tasaisesti Humppilassa ja ennusteiden mukaan syntyvyys ei ole kääntymässä kasvuun. Tästä syystä tarve hoito- ja esiopetuspaikoille vähenee. Ennusteen mukaan Humppilassa on ensi syksynä varhaiskasvatusikäisiä lapsia enintään 90.

Toinen syy on Lintukodon kunto. Varhaiskasvatus- ja sivistysjohtaja Katja Ojalan mukaan vanhan pankin ja apteekin tiloissa sijaitseva Lintukoto kaipaisi muun muassa ilmastointilaitteiden uusimista. Lisäksi siellä on pieni keittiö, kun taas vuonna 2018 valmistuneessa Päivänpaisteessa on uudenaikaiset laitteet ja tällä hetkellä hyvin tilaa.

– Päivänpaiste on alun perin määritelty 60 lapsen päiväkodiksi. Siellä on nyt 47 lasta ja Lintukodosta olisi tulossa 22 lisää. Pienin muutoksin ja valvontaviranomaisen luvalla asiakasmäärää voidaan kasvattaa. En usko, että luvan saamisessa on ongelmia, Ojala kertoo.

 

Henkilökuntaa Lintukodossa on yhteensä 5, Päivänpaisteessa 13. Ojalan mukaan Lintukodon sulkemisesta on keskusteltu henkilökunnan kanssa ja suhtautuminen on ollut positiivista. Lapsien kanssa on jo keskusteltu, vanhemmilta ei ole vielä kysytty mielipiteitä.

Ojalan mukaan haaveena on, että Lintukoto ei jäisi tyhjilleen lasten muuton jälkeen.

– Siitä suunnitellaan yhdistysten olohuonetta. Nythän alakerrassa toimii Mannerheimin Lastensuojeluliiton perhekahvila. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic