Lounais-Häme Humppila

Humppilan Riviera saa uuden ilmeen – Koivistonlammille rakennetaan uusi laituri ja hyppytelineet

"Suunnitelmissa on rakentaa uudet hyppytelineet, joista veteen voi hypätä metrin, kahden metrin ja kolmen metrin korkeudelta."
Humppilan kunta aikoo aloittaa tänä kesänä Koivistonlammilla sijaitsevan Rivieransa kunnostustyöt. Niiden on tarkoitus valmistua elokuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Humppilan kunta aikoo aloittaa tänä kesänä Koivistonlammilla sijaitsevan Rivieransa kunnostustyöt. Niiden on tarkoitus valmistua elokuussa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan Riviera saa tänä kesänä uuden ilmeen. Humppilan kunta aikoo kunnostaa Koivistonlammilla sijaitsevan uimarantansa. Kunnanhallitus myönsi hankkeelle investointiluvan.

– Kunnostustöiden tavoitteena on tehdä Rivierasta alue, joka täyttää nykyiset uimarannalle asetetut vaatimukset ja on turvallinen ja viihtyisä. Alueen tavoitteena on myös edistää terveyttä ja liikkumista, ja se on tarkoitettu kaikenikäisille kuntalaisille ja muille käyttäjille, Humppilan kunnan tekninen johtaja Mari Honkonen kertoo.

Lentopallokenttiä perusparannetaan

Rivieralla oleva laituri ja hyppytelineet puretaan ja rakennetaan uudelleen. Rivieralla on ollut hyppyteline yhden, kahden ja kolmen metrin korkeudessa, mutta ylin taso on jouduttu poistamaan käytöstä. Laituri ja hyppytelineet ovat Honkosen mukaan uusimisen tarpeessa, koska ne ovat tulleet käyttöikänsä päähän. Ne on kunnostettu viimeksi 2000-luvun alussa.

– Suunnitelmissa on rakentaa uudet hyppytelineet, joista veteen voi hypätä metrin, kahden metrin ja kolmen metrin korkeudelta. Uusi laituri on suunniteltu rakennettavaksi purettavan laiturin viereen, mutta asiasta ei ole tehty vielä lopullisia päätöksiä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Koivistonlammilla sijaitseva Humppilan Riviera saa uuden laiturin ja hyppytelineet. Kuva: Lassi Puhtimäki

Rivieran ranta-aluetta ja kahta lentopallokenttää aiotaan myös perusparantaa ainakin niin, että rikkakasvustoa poistetaan. Kaislikkoa ja pajuja raivataan uimaranta-alueelta ja mahdollisuuksien mukana myös uimarannan ulkopuolelta.

– Wc- ja pukukopit kunnostetaan ja maalataan, Honkonen kertoo.

Hankkeeseeen haettu avustusta

Kunta on varannut hankkeen toteuttamiseen 80 000 euroa. Kunta on hakenut hankkeeseen Aluehallintovirastolta 24 000 euron avustusta. Avustusta on haettu uimarannalle, joka on luokiteltu käyttäjämäärän perusteella pieneksi yleiseksi uimarannaksi, mikä tarkoittaa, että käyttäjiä on päivässä alle sata.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Koivistonlammin wc- ja pukukopit kunnostetaan ja maalataan. Kuva: Lassi Puhtimäki

– En näkisi estettä avustuksen saamiselle, mikäli Aluehallintovirasto arvioi hankkeen täyttävän avustuskriteerit, Honkonen sanoo.

Kioskia on toivottu

Honkonen kertoo, että kunnostustyöt aloitetaan tänä kesänä ja ne on tarkoitus saada valmiiksi elokuussa. Ainakin laiturin rakentaminen kilpailutetaan ulkopuolisella urakoitsijalla, ja hankkeessa käytetään todennäköisesti myös muita ulkopuolisia urakoitsijoita. Osa kunnostustöistä on tarkoitus tehdä kunnan omana työnä.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Koivistonlammin läheisyydessä sijaitsevat lentopallokentät on tarkoitus perusparantaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

– Järjestimme Rivieran kehittämisestä kuntalaisille sähköisen kyselyn, jonka tuloksia käsittelimme alustavasti 15. huhtikuuta olleessa teknisen lautakunnan kokouksessa. Kyselyssä Rivieran alueelle toivottiin esimerkiksi kioskia, mutta sen perustamisesta ei ole tehty päätöksiä, Honkonen kertoo. FL

Lue myös: Koivistonlammin vesi uhkaa rakennuksia Humppilassa – Ely-keskus aikoo avata tukkeutuneen purkuputken (FL 12.2.2020)

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic