Lounais-Häme Humppila

Humppilan sivistyslautakunta esittää 30 000 euroa koulujen oppimisympäristöjen kehittämiseen ja kalustamiseen

Tutkimuksen mukaan kunnan koulujen tietotekniikan resurssit ovat huonolla tolalla.

Humppilan sivistyslautakunta esittää 30 000 euron määrärahan varaamista vuoden 2019 investointiohjelmaan. Alkuperäisessä päätösesityksessä investointimäärärahaksi oli kirjattu 41 000, mistä kuitenkin nipistettiin Humppilan kunnan taloudellisen tilanteen vuoksi.

Määrärahat investoitaisiin koulujen oppimisympäristöjen kehittämiseen ja kalustamiseen.

Varhaiskasvatusjohtaja/sivistysjohtaja Katja Ojalan mukaan Humppilassa perusopetuksen oppimisympäristö ei tällä hetkellä vastaa opetussuunnitelman edellytyksiä. Suurin tarve on kirjastoluokan uusiminen nykypäivän edellytyksiä vastaavaksi ryhmätyöskentelytilaksi.

Ojala kertoo lisäksi, että Humppilassa oppilaiden käytössä on tällä hetkellä 0,2 tietoteknistä laitetta/oppilas. Luku on Yleisradion julkaiseman tutkimuksen mukaan valtakunnan huonoimpia ja laitteiden määrää nostetaan.

– Opetussuunnitelman mukainen opiskelu ilman TVT-laitteistoa ei ole mahdollista. Koululta puuttuu myös ryhmätyöskentelyä tukevat tilat ja kalusteet. Lisäksi yhteisen käsityön järjestäminen edellyttää oppimisympäristön muokkaamista ja välineistön hankkimista.

Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle myös määräaikaisen sivistystoimen ja kirjasto-, kulttuuri- ja liikuntatoimen yhteisen toimistotyöntekijän toimen perustamista tammikuusta 2019 alkaen.

Lautakunta ehdottaa, että tehtävää lähdetään täyttämään työllistämistoimien kautta. Tavoitteena on siis koulutuksen kautta työllistyminen.

– Niin sanottujen juoksevien asioiden hoitaminen vie viranhaltijoilta paljon aikaa ja mahdollisuus keskittyä esimerkiksi henkilöstö-, strategiseen ja pedagogiseen johtamiseen ja etenkin kehittämistyöhön on vähäinen, Ojala virkkaa.

– Tällä hetkellä viranhaltijat tekevät paljon työtä myös työajan ulkopuolella, saadakseen kaikki työtehtävät hoidettua laadukkaasti ja lain vaatimien edellytysten mukaan.

Uuden toimistotyöntekijän toimen perustaminen voi Ojalan mukaan pidemmällä aikavälillä tuoda myös säästöjä. Esimerkiksi hankerahoitusten etsimiseen ja hakemiseen jäisi näin enemmän resursseja.

– Lisäksi työtaakan jakautuminen lisää työssä jaksamista. Toimen perustaminen tuo paikkakunnalle myös yhden työpaikan lisää. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat