Lounais-Häme Humppila

Humppilan teknisen lautakunnan eroa käsittelee nyt valiokunta

Humppilan kunnanvaltuuston kokouksessa kuultiin myös anteeksipyyntö kunnanjohtajalle.

Humppilan kunnanvaltuusto on asettanut keskuudestaan tilapäisen valiokunnan valmistelemaan Humppilan teknisen lautakunnan erottamista. Tekninen lautakunta ilmoitti erotoiveestaan aiemmin elokuun lopussa, syynä luottamuspula.

Tiistain kokouksessa tilapäisen valiokunnan jäseniksi valittiin 7 valtuutettua tai varavaltuutettua ja kullekin henkilökohtainen varajäsen. Keskustasta jäseneksi valittiin Hannu Mustonen ja hänen varalleen Jukka Rouhiainen sekä Eeva Nurmi ja hänen varalleen Reetta Koskinen.

Sosiaalidemokraateista valittiin Timo Nikkanen ja hänen varalleen Markus Seuranen, Aila Suikkanen ja hänen varalleen Tiia Räsänen. Kokoomuksesta valittiin Kaija Romppainen ja hänen varalleen Hanne Seestiä, Rami Reunanen ja hänen varalleen Kari Laaksonen. Vihreistä valittiin Minna Autio ja hänen varalleen Keskustan Eevastiina Perälä.

Valiokunnan puheenjohtajaksi kunnanvaltuusto äänesti Eeva Nurmen ja varapuheenjohtajaksi Timo Nikkasen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola ja jäsen Aira Suikki jättivät kunnanhallituksen kokouksessa lautakunnan erosta eriävän mielipiteen. Heistä lautakunnan toiminnassa ei ole osoitettu olevan syytä epäluottamuslauseeseen.
Heistä myös lautakunnan panostus on teknisellä puolella ollut kiitettävää kunnan meneillään olevien isojen hankkeiden vaativuudesta huolimatta.

Paikan päällä kuultiin myös anteeksipyyntö Vasemmistoliiton valtuutettu Marko Huhtaselta kunnanjohtaja Jari Keskitalolle.

– Myönnän toimineeni väärin syyttäessäni paikallisessa lehdessä Jaria täysin aiheettomasti. Pyydän näin julkisesti anteeksi, Huhtanen lausui kokouksessa. Keskitalo hyväksyi anteeksipyynnön.

Anteeksipyyntö koski Huhtasen väitteitä siitä, että Keskitalo olisi ollut osasyyllisenä teknisen lautakunnan eroamiseen.

– Minulla ei ollut mitään faktatietoja siitä. Muuten olen sanojeni takana siinä, mitä kirjoitettiin, Huhtanen kertoi Forssan Lehdelle myöhemmin. FL

Jutun tekstiä korjattu 26.9. kello 22.10: Kuten alkuperäisessä jutussa kerrottiin, Aira Suikki ja Kari Ahola jättivät teknisen lautakunnan erosta eriävän mielipiteen. He eivät ole kuitenkaan teknisen lautakunnan jäseniä. Ahola on kunnanhallituksen puheenjohtaja, Suikki kunnanhallituksen jäsen.

Lue lisää aiheesta: 

Tekninen lautakunta pyytää eroa

Fingerpori

comic

Näkoislehti

24.2.2020

Uusimmat