Lounais-Häme

Humppilan tekonurmihanke pattitilanteessa

Humppilan Veikkojen viime syksynä käynnistämä hanke hiekkatekonurmen saamiseksi kunnan pesäpallokentälle on pattitilanteessa.

Tekonurmen kustannusarvioksi on laskettu 110 000 euroa. Humppilan pesäpallokentän pohjatyöt tehtiin 1990-luvulla sen verran hyvin, että suuria perustustöitä ei nyt tarvittaisi.

Forssan seudulla toimiva maaseudun kehittämisyhdistys LounaPlussa on osallistumassa tekonurmen rahoitukseen 60 prosentin eli 66 000 euron osuudella. Humppilan kunnanhallitus päätti marraskuun lopulla osallistua kustannuksiin 16 500 eurolla.

Rahoituksesta puuttuu kuitenkin vielä 27 500 euroa. Summa on ratkaiseva, sillä LounaPlussan rahoitustakaan ei tule, ellei 40 prosentin omakustannus osuus täyty.

Humppilan Veikot on anonut kunnalta tuota 27 500 euron lisärahoitusta, mutta kunta ei ole siihen myöntynyt.

Humppilan kunnanhallitus keskusteli viimeksi eilen tekonurmihankkeesta, mutta ei tehnyt sen suhteen päätöksiä.

Kunta pitää pesäpallokentän hankkeessa käsijarrua päällä osittain sen vuoksi, että Humppilassa on tänä vuonna käynnistymässä pesäpallokentän vieressä olevan urheilukentän noin 700 000 euron rakennushanke.

Veikkojen puheenjohtaja Kari Rämö myöntää hankkeen olevan pattitilanteessa.

– Tilanne on hankala, sillä emme pääse eteenpäin emmekä voi anoa LounaPlussankaan rahoitusta ennen kuin loppurahoitus järjestyy. Olisi ikävää jos hanke valuisi käsistä noin pienen summan vuoksi, Rämö sanoo.

Hanketta ajavalle Veikoille summa ei tosin ole pieni.

– Kunnasta ehdotettiin, että Veikot kattaisi loppusumman pankkilainalla, mutta siihen ei pienellä seuralla ole resursseja.

– Kunta sen sijaan kuolettaisi tuon summan nopeastikin kentän pienempinä hoitokustannuksina, kun tekonurmeen ei tarvitse vetää uusia viivoja joka pelin jälkeen, Rämö huomauttaa.

Tekonurmihanke lähti liikkeelle Humppilan piristyneen pesäpallotoiminnan seurauksena. Veikoilla ensi kaudella sarjatoiminnassa viisi joukkuetta: miesten joukkueet maakuntasarjassa ja aluesarjassa sekä juniorijoukkueet D-, E- ja F-junioreissa. Lisäksi kenttää käyttävät kymmenet kuntopesiksen pelaajat.

Veikot on ehdottanut kunnalle, että jos kunta myöntäisi tuon puuttuvan 27 500 euron summan, voisi Veikot maksaa sitä vähitellen takaisin kenttävuokran nimikkeellä. Veikot joutuu oikeastikin vuokraamaan kentän kunnalta omiin nimiinsä LounaPlussan rahoituksen ehtona. Vuokra-ajaksi on suunniteltu 30 vuotta.

Ensi kautta ajatellen tekonurmihankkeella alkaa olla kiire.

– Meidän pitäisi saada anomus LounaPlussan helmikuiseen kokoukseen. Jos rahoitus järjestyy saisimme nurmen tilauksen sisään kevään aikana. Tekonurmen toimittaja on luvannut tehdä asennustyöt viikossa niin, että kenttä olisi valmis toukokuussa sarjojen käynnistyessä, Rämö kaavailee. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti