Lounais-Häme Humppila

Humppilan toimintapuisto etenee – Rakentamistöihin aiotaan ryhtyä ensi kesänä

Toimintapuiston rakentamistyöt on tarkoitus aloittaa Humppilassa ensi kesänä. Toimintapuistoon tulee liikuntaan kannustavia laitteita kaikenikäisille.
Toimintapuisto sijoittuu rakenteilla olevan Attendon uuden kiinteistön ja urheilukentän väliin. Kuva: Tapio Tuomela

Toimintapuiston suunnittelu etenee Humppilassa. Kunnanjohtaja Jari Keskitalo kertoo, että toimintapuiston rakentamistyöt on tarkoitus aloittaa ensi kesänä.

– Toimintapuistoon tulee liikuntaan kannustavia laitteita kaikenikäisille, Keskitalo sanoo.

Kunta ostaa seurakunnalta toimintapuistoa varten tontin. Humppilan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti syyskuussa olleessa kokouksessaan myydä noin 3 394 neliön kokoisen Leikkikenttä-nimisen tilan kunnalle. Kauppahinta on 13 970 euroa.

Tampereen tuomiokapituli on puoltanut päätöksen vahvistamista, eikä päätöksestä ole määräajassa valitettu kirkkohallitukseen.

Kirkkohallituksen virastokollegio on 13.12.2018 olleessa kokouksessaan vahvistanut kirkkovaltuuston tilan myyntiä koskevan päätöksen.

Humppilan kunnanhallitus päätti merkitä kirkkohallituksen päätöksen tietoonsa saaduksi ja valtuuttaa kunnanjohtajan ja hallintojohtajan valmistelemaan tilan kauppaa yhdessä seurakunnan kanssa.

Lisäksi kunnanhallitus edellyttää, että kauppakirjaluonnos tuodaan kunnanhallitukseen ennen kauppakirjan allekirjoitusta.

Toimintapuisto sijoittuu rakenteilla olevan Attendon uuden kiinteistön ja urheilukentän väliin. Tontilla on aikoinaan ollut leikkikenttä. Tilaan kuuluu myös Kisakujan tiepohja.

Humppilan kunnan investointisuunnitelmassa on varauduttu Kisakujan leikkikentän ja liikuntapuiston rakentamiseen alustavasti 120 000 eurolla, josta 35 000 euroa on aluehallintoviraston tukea.

Kunnan rahoitusosuus on tarkoitus kattaa kunnan saamilla testamenttivaroilla.

Kunta sai vuonna 2017 kuolleen Yrjö Silvalan testamenttaamia varoja yli 600 000 euroa. Toimintapuiston rakentamisen lisäksi kunta käyttää varoja liukuesteiden hankintaan senioreille, ja rahaa jää käytettäväksi myös edelleen. Osa varoista on tarkoitus käyttää myös kunnan talouden paikkaamiseen.

Humppilaan on perustettu työryhmä vetämään toimintapuiston suunnittelua. Kuntalaisilta on myös pyydetty omia ehdotuksia. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

7.4.2020

Uusimmat