Lounais-Häme Humppila

Humppilan työväentalo saa uuden ilmeen – Sali ja ravintola maalataan

Humppilan työväenyhdistys ry:n omistamassa talossa maalataan parhaillaan sisätiloja.
Humppilan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Anja Syrjälä ja Tasoite ja Maalaus Virolainen oy:n maalarit Hannu Heikkilä ja Mika Virolainen ovat tyytyväisiä työväentalon pintaremontin etenemiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Humppilan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Anja Syrjälä ja Tasoite ja Maalaus Virolainen oy:n maalarit Hannu Heikkilä ja Mika Virolainen ovat tyytyväisiä työväentalon pintaremontin etenemiseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan työväentalo saa syksyksi uuden ilmeen. Humppilan työväenyhdistys ry:n omistamassa talossa maalataan parhaillaan sisätiloja.

– Maalaustöitä tehdään salissa ja ravintolassa. Salin lattia maalataan ja seinäpaneeli maalataan seinän puoliväliin. Seinän yläosassa on valkoista levyä, jota emme maalaa. Lattia on aiemmin ollut lakattu, mutta meillä on töissä ammattimaalarit Forssassa toimivasta Tasoite ja Maalaus Virolainen oy:stä, ja he totesivat, että maalattu lattia on parempi ja helpompi ratkaisu kuin lakattu, Humppilan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Anja Syrjälä kertoo.

Ravintolasta maalataan seinät, lattia ja katto. Ravintolan tummunut katto maalataan valkoiseksi, ja kaikki muut salin ja ravintolan maalattavat pinnat saavat entiseen tapaan vaaleanharmaan värin.

Salilla on kokoa noin 150 neliötä ja ravintolalla 40 neliötä. Syrjälän mukaan taloon on tarkoitus ostaa myös uudet pöydät, ja tuolit pestään ja kunnostetaan.

Maalausurakka alkoi 1. elokuuta, ja se on tarkoitus saada valmiiksi elokuun aikana. Hankkeeseen on saatu LounaPlussa-rahoitusta. Hankkeen kustannusarvio on noin 10 000 euroa, ja EU:n ja valtion rahoitusosuus on hankkeesta 60 prosenttia. Työväenyhdistyksen oma rahoitusosuus ja talkootyön osuus kattaa kustannuksista loput.

– Meitä on talkoissa mukana kymmenkunta henkilöä. Olemme irrottaneet vanhat lattialistat ja asennamme ja maalaamme uudet. Oli iso työ viedä ravintolan ja salin kalusteet ja muut tavarat varastoon, kun lattiat hiottiin. Remontin päätyttyä viemme ne takaisin, ja teemme talkootyönä myös loppusiivouksen ja pesemme ikkunat, sillä urakan aikana kertyy paljon pölyä, Syrjälä sanoo.

Vuonna 1923 rakennettu työväentalo sijaitsee aivan Humppilan keskustassa, ja sitä on remontoitu myös aiemmin. Vuonna 1981 salissa tehtiin täysremontti, ja sen jälkeen seinät on maalattu kertaalleen, lattia on lakattu ja ikkunat on uusittu.

– Vuosina 2009–2011 toteutettiin EU-hanke, joka maksoi 70 000 euroa. Vanha laudoitus purettiin ja korvattiin uudella ulkovuorella, ja taloon laitettiin uudet ulko-ovet. Koko keittiö uusittiin noin kolme vuotta sitten.

Työväentalo on aktiivisessa käytössä, sillä siellä järjestetään viikoittain kansalaisopiston piirejä, Lavatanssiseura HaLatan toimintaa ja Humppilan Eläkkeensaajien boccian peluuta.

– Uutena toimintana alkavat tanssikoulu Tanssintahdin 3–15-vuotiaille lapsille ja nuorille järjestämät tanssikurssit. Niitä pidetään perjantaisin 30.8. alkaen, Syrjälä kertoo.

Työväentaloa vuokrataan häiden, syntymäpäivien, rippijuhlien, ylioppilasjuhlien ja muiden perhejuhlien pitopaikaksi. Talolla järjestetään myös pikkujouluja ja huutokauppoja.

– Toivomme, että käyttäjiä on edelleen paljon. Vuokra on perhejuhlien järjestämiseen edullinen, sillä tilojen lisäksi siihen kuuluvat astiat ja pöytäliinat, Syrjälä sanoo.

Syrjälä kertoo, että remontin päätyttyä työväenyhdistys tarjoaa kahvit kaikille, jotka haluavat tulla katsomaan ehostettua työväentaloa. Kunnostuskahvien päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic