Lounais-Häme

Humppilan uusi päiväkoti avataan elokuussa

Humppilan uuden päiväkodin harjannostajaisia vietettiin perjantaipäivänä. Rakennus korvaa Koivukummun päiväkodin vanhat hoitotilat, jotka jouduttiin sulkemaan sisäilmaongelmien vuoksi muutama vuosi sitten. Uusiin tiloihin siirtyvät Koivukummun hoitolapset ovat viettäneet tämän ajan väistötiloissa, osa Lintukodon päiväkodissa ja osa Humppilan pallokentälle rakennetuissa parakeissa.

Tilaisuutta juhlistamassa olivat niin kunnan, varhaiskasvatuksen kuin myös rakennuttajien edustajat. Humppilan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marita Ketola avasi tilaisuuden kiittämällä uutta päiväkotia ”toteutuneeksi haaveeksi.”

-Väistötilojen käyttö tuli tiensä päähän, ja uusi päiväkoti oli löydettävä, Ketola kertasi rakennuttamisen alkuvaiheita.

 

Päätös päiväkodin rakentamisesta tehtiin heinäkuussa 2016. Tarkoitus oli aluksi purkaa Koivukummun vanha päiväkoti uuden tieltä, mutta lopulta rakennus päädyttiin sijoittamaan heti viereiselle tontille.

Kaikkiaan päiväkodin kustannukset ovat olleet 1,7 miljoonaa euroa, joista 200 000 euroa on käytetty kalustukseen. Kyseessä on Humppilan kunnan yksittäisin suurin investointi tälle vuodelle.

-Tällaiset rakennushankkeet ovat kunnassa harvinaisia, totesi kunnanjohtaja Jari Keskitalo puheenvuorossaan.

Päiväkodin rakennuttajaksi valikoitui kilpailutuksen kautta rakennuskonserni Siklaan kuuluva, päiväkoteihin erikoistunut Siklatilat Oy. Keskitalo kehui yhteistyön sujuneen hyvin kaikkien osapuolien kanssa. Hankkeessa on kuultu myös rakennuksen tulevia käyttäjiä ja kunnan asukkaita laajemminkin.

 

Myös uuden päiväkodin yleisilmettä kiitettiin. Arkkitehtitoimisto Saika Design oy:n suunnitteleman rakennuksen keskiössä olevan monitoimitilaan tuovat avaruutta sekä isot, valoa hyvin sisään laskevat ikkunat että siirtoseinät, joilla ruoka- ja liikuntatiloja voidaan yhdistää isommiksi huoneiksi.

-Uusi päiväkoti on kaunis, valoisa ja toimiva kokonaisuus, tiivisti Ketola.

Uuden päiväkodin nimeä haettiin avoimen äänestyksen kautta. Humppilan nuorisovaltuusto teki lopullisen valinnan kuuden eniten ääniä saaneen ehdotuksen joukosta. Voittajaksi selviytyi Päivänpaiste. Kunnan varhaiskasvatusjohtaja Katja Ojala kertoi ehdotuksen tulleen alun perin eräältä hoitolapselta.

-Nimi kuvastaa hyvin sekä tilan valoisuutta että omalla tavallaan jokaista käyttäjää, Ojala tiivisti.

Uusi päiväkoti otetaan käyttöön elokuussa. Osa Koivukummussa olleista lapsista siirtyy nyt syksyllä esikouluun, mutta sai vielä tilaisuuden nähdä uudet hoitotilat. FL

 

 

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic