Lounais-Häme Humppila

Humppilan valtuusto löi budjetin lukkoon – Uusia yrityksiä kuntaan houkutteleva Puolimatkan asemakaava tuli myös hyväksytyksi

Budjetti on 40 euron verran ylijäämäinen.
Humppilan valtuusto hyväksyi kunnan ensi vuoden budjetin, jossa investoidaan muun muassa urheilukentälle rakennettavaan huoltorakennukseen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Humppilan valtuusto hyväksyi kunnan ensi vuoden budjetin, jossa investoidaan muun muassa urheilukentälle rakennettavaan huoltorakennukseen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan kunnanvaltuusto hyväksyi kunnan ensi vuoden talousarvion ja vuosien 2022–2024 taloussuunnitelman. Budjetti on 40 euron verran ylijäämäinen.

– Jotta budjetti saatiin tasapainoon, jouduttiin tekemään paljon erilaisia toimenpiteitä ja lautakuntien esityksiä supistettiin useammalla sadallatuhannella eurolla, budjettia valtuustolle esitellyt kunnanjohtaja Jyri Sarkkinen kertoi.

Verotuloja arvioidaan kertyvän noin 7,9 miljoonaa euroa, jossa on vuoden 2020 tilinpäätökseen nousua 3,8 prosenttia. Valtionosuuksia ennakoidaan tulevan 6 miljoonaa euroa, jossa on vuoden 2020 tilinpäätökseen laskua noin 4 prosenttia.

– Ensi vuoden investoinnit ovat noin 1,7 miljoonaa euroa. Suurimmat investoinnit ovat Puolimatkan infra, urheilukentän huoltorakennus ja viemäriverkoston saneeraus, Sarkkinen sanoi.

Hyvinvointialueuudistus tuo muutoksia, mutta suunnitelmavuodet 2023 ja 2024 näyttävät Sarkkisen mukaan Humppilan kannalta positiivisilta. Vuodelle 2023 ennakoidaan yli 1,3 miljoonan euron ylijäämää ja vuodelle 2024 lähes 850 000 euron ylijäämää.

Vesa-Pekka Hirvioja (kok.) totesi elettävän tiukkoja aikoja, joten tiukka talouskuri on paikallaan.

– On hyvä, että ensi vuodelle ja vuodelle 2023 on budjetoitu investointeja, kuten Puolimatkan alueen investoinnit, Hirvioja sanoi.

Yritys- ja teollisuustontteja kaavoitetaan

Valtuusto hyväksyi Puolimatkan asemakaavan. Noin 50 hehtaarin alue sijaitsee valtateiden 2 ja 9 risteyksen ja Humppilan lasitehtaan välisellä alueella. Sinne kaavoitetaan yritys- ja teollisuustontteja, ja alueelle on tarkoitus saada myös uutta kaupan alan toimintaa.

– Kun asemakaava on lainvoimainen, seuraava vaihe on katu- ja tiesuunnitelmien laatiminen, Sarkkinen sanoi.

Kari Ahola (kesk.) ja Hirvioja käyttivät puheenvuoron kaavan tärkeyden puolesta. Hirvioja totesi myös, että aluetta kannattaa ryhtyä markkinoimaan aktiivisesti.

Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma uudistettiin

Valtuusto hyväksyi Humppilan kunnan puolesta Jokiläänin kansalaisopiston toiminnan järjestämistä koskevan sopimuksen, joka tulee voimaan 1.1.2022. Sopimus päivitettiin muun muassa opetustiloista perittävien vuokrien ja hallintoon liittyvien asioiden osalta.

Valtuusto merkitsi tiedokseen luottamushenkilöiden ja viranhaltijoiden sidonnaisuusilmoitukset. Kunnan uudistettu tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma hyväksyttiin. Minna Autio (vihr.) oli tehnyt valtuustoaloitteen yhdenvertaisuuden edistämisestä, ja valtuusto totesi aloitteen loppuun käsitellyksi.

Valtuusto hyväksyi ensi vuoden lainanottovaltuudet. Kunnanhallitus sai valtuudet ottaa enintään miljoonan euron talousarviolainoja ja enintään 3 miljoonan euron tilapäislainoja.

Uusimmat

Fingerpori

comic