Lounais-Häme

Humppilan valtuustossa heräsi epäilys, mitä piilevää löytyy ostetulta euron kiinteistöltä – Vt. kunnanjohtaja meinasi jo hakea kauppakirjan esiin

Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilan kunnanvaltuusto käsitteli lisäasiana 20 000 euron lisämäärärahan myöntämisen omistukseensa tulleiden rakennusten purkamiseen.

Kunta teki syyskuussa euron kaupat Asemantiellä sijaitsevasta Ottila-nimisestä kiinteistöstä. Kiinteistöllä sijaitsee palanut rakennus ja kaksi purkukuntoista rakennusta.

Teknisen lautakunnan talousarviossa ei ole varauduttu rakennusten purkamisesta ja ympäristön siistimisestä aiheutuviin kustannuksiin.

– Purkamisesta on saatu muutama tarjous. Se ei tule ihan tuota (20 000 €) maksamaan, mutta on hyvä varata vähän puskurivaraa, vt. kunnanjohtaja Susanna Hokkanen selvitti.

Pekka Niinikoski (ps.) halusi tietää, onko kunnanhallitus nähnyt kauppakirjan ja tietävätkö hallituksen jäsenet, keneltä kunta on ostanut kiinteistön.

– Justiinsa luin tätä pikkuopusta ja tässä sanotaan, että päätöksentekijöillä pitää olla kaikki tarvittavat asiakirjat nähtävillä tehdessään päätöstä. Ja meillä on oikeus vaatia se, ennen kuin tehdään päätös.

Hokkanen kertoi myyjän nimen ja kysyi, hakeeko hän kauppakirjan, mutta sitä kukaan ei kehottanut tekemään.

Niinikoski peräsi, vastaako myyjä, jos maaperästä löytyy jotakin piilevää tai esimerkiksi maanalaisia säiliöitä.

– Siitä taisteltiin pitkään, onko siellä vai ei, ja se on otettu kauppakirjassa huomioon, Hokkanen vastasi.

Marko Huhtanen (vas.) epäili, millä myyjä pystyy vastaamaan aiheutuneista vahingoista, jos myyjällä ei ole ollut varaa rakennusten purkamiseenkaan. 

Humppila lähtee ympäristöterveydenhuollon kimppaan

Valtuusto hyväksyi  myös yhteistoimintasopimuksen ympäristöterveydenhuollon palveluiden järjestämisestä ja tuottamisesta vastuukuntamallilla. Vastuukuntana toimii Riihimäki.

Humppilasta ympäristöterveysjaostoon valittiin jäseneksi Reija Kaario (sd.) ja varajäseneksi Erkki Ojanen (kesk.).

Paikkakunnalta poismuuttaneen Eevastiina Heinäsen (ent. Perälä) tilalle keskusvaalilautakunnan varajäseneksi nousee Eeva Nurmi (kesk.).

Elämänlaatulautakunnan uutena varapuheenjohtajana aloittaa Taru Toukkari (sd.).

Uusimmat

Fingerpori

comic