Lounais-Häme Humppila

Humppilassa järjestetään SM-vedot vuonna 2021: Sitä ennen rakennetaan 130 metriä pitkä Tractor pulling -rata

Humppilassa aloitetaan Tractor pulling -radan rakentaminen. Jos kaikki menee suunnitellusti, kentällä järjestetään SM-osakilpailu vuonna 2021.
Meillä on tarjota Tractor pullingiin Suomen hienoimmat puitteet, Kari Ahola toteaa ja uskoo kilpailupaikan keskeisen sijainnin tuovan lajille uusia ystäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Meillä on tarjota Tractor pullingiin Suomen hienoimmat puitteet, Kari Ahola toteaa ja uskoo kilpailupaikan keskeisen sijainnin tuovan lajille uusia ystäviä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tontille, johon Humppila muutama vuosi sitten suunnitteli Outlet-kylää, rakennetaan Tractor pulling -rata. Vuokrasopimus alueesta kirjoitettiin menneellä viikolla ja rakennustyöt aloitetaan lähiaikoina.

Kun Humppilan rata valmistuu, korvaa se SM-osakilpailupaikkana Piikkiön.

– Kuulin vuosi sitten lounaalla Loimaalla, että Piikkiö ajaa enää vuoden 2020 SM-kisat ja tilalle etsitään paremman sijainnin paikkaa. Heti tuli mieleen, että meillähän on Outlet-kenttä vapaana, Kari Ahola kertoo.

Varsinais-Suomen traktoriklubi haki ensin paikkaa Loimaalta, mutta Humppilan kentän sijainti koettiin lopulta ylivertaiseksi. Humppilan kunta suhtautui hankkeeseen myönteisesti, ja nyt ollaan siinä pisteessä, että rakennustyöt alkavat lähiviikkoina.

Kentän rakentamisesta kustannuksineen vastaa Varsinais-Suomen traktoriklubi, joka toimii myös SM-osakilpailujen järjestäjänä.

Tractor pulling -väki täyttää alueen kilpailumielessä ainakin kerran vuodessa.

– Ensi vuonna on tarkoitus järjestää harjoituskilpailu ja vuonna 2021 on vuorossa SM-osakilpailu, hankkeen puuhamiehenä toimiva Ahola kertoo.

SM-osakilpailut vetävät 3 000–5 000 katsojaa, joten kilpailu nousee samalla Humppilan suurimmaksi tapahtumaksi. Humppilan valinnan ratkaisi lopulta hyvä sijainti. Odotukset yleisöpaljoudelle ovat korkealla.

– Tapahtumaa on helppo mainostaa kakkos- ja ysiteiden varsilla ja viereisellä kauppakeskusalueella on parkkitilat ja palvelut valmiina. Piikkiössä jopa juomavesi jouduttiin kuljettamaan pitkän matkan takaa.

 

Ahola toimii Humppilan kunnanhallituksen puheenjohtajana ja toivoo hankkeen poikivan myös muuta hyvää kotikunnalleen.

– Meillä on Humppilassa valmiiksi koneyrittäjyyttä, ehkä saamme houkuteltua alan yrittäjiä alueelle lisää. Kentässä on ainesta myös yleisemmäksi tapahtumakentäksi, Ahola miettii.

Tractor pulling -kisat ovat yksipäiväiset, mutta osallistujat tulevat paikalle jo edellispäivänä. Ahola visioi, että alueella voitaisiin järjestää iltajuhla kilpailua edeltävänä iltana, mikä sekin hyödyttäisi paikallisia yrittäjiä.

– Kaukaisena haaveena ovat Tractor pullingin EM-kilpailut, mutta kaiken kaikkiaan kannattaa olla avoimin mielin sen suhteen, mihin kaikkeen alue valmiina taipuu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic