Lounais-Häme

Humppilassa keskustellaan kunnanjohtajan ja hallintojohtajan väleistä

Humppilassa liikkuu kunnanvaltuuston puheenjohtaja Marita Ketolan (sd.) mukaan huhuja kunnanjohtaja Jari Keskitalon ja hallintojohtaja Maarit Sihvosen keskinäisten kemioiden ongelmista. Ketola sanoo keskustelleensa asiasta molempien kanssa ja kumpikin sanoo, että tulevat osittain toimeen keskenään.

Huhuista johtuen Ketola kutsui viime torstaille koolle joukon poliitikkoja keskustelemaan kunnanjohtajan ja hallintojohtajan välisistä kemioista. Kokoukseen kutsuttiin kunnanvaltuuston puheenjohtajisto ja valtuustoryhmien puheenjohtajat, muttei kunnan ykköspoliitikkoa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Aholaa.

Ketolan mukaan poliitikkojen vilpittömänä tavoitteena on saada käsiteltyä huhut. Asiaa on tarkoitus käsitellä kunnanvaltuuston kokouksessa 28. maaliskuuta.

Viime torstain kokoukseen ei kutsuttu hallintojohtaja Sihvosta ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Aholaa. Miksi näin, Marita Ketola?

-Sihvonen on lomalla ja Ahola ei ole asiassa varsinaisesti selvityksen kohteena.

Kutsuttuna oli kuitenkin joukko poliitikkoja, jotka eivät myöskään ole selvityksen kohteena?

-Aholan kutsumisen kohdalla kävi jonkunlainen ajatusrikko.

Jos asia koskee kahta virkamiestä, eikö paikalla pitäisi olla molempien tai ei kummankaan? Olisiko kokousta pitänyt siirtää, kunnes Sihvonen palaa töihin?

-Huhut voimistuvat koko ajan, joten halusimme keskustella asiasta mahdollisimman nopeasti. Olen keskustellut asiasta kahden kesken Sihvosen kanssa. Hän palaa näillä näkymin lomalta tänään ja hänet on kutsuttu tänään järjestettävään kokoukseen kertomaan omat kantansa.

Sihvonen pitää Ketolan perusteluita kummallisina.

-Ei minua oltu kutsumassakaan viime viikon kokoukseen. Siitä oli päätetty ja kokouskutsu esitetty ennen kuin kukaan tiesi poissaolostani, Sihvonen sanoo.

 

Myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ahola (kesk.) on kutsuttu tämän illan keskustelutilaisuuteen. Ahola ja Sihvonen eivät aio tilaisuuteen osallistua. Ahola kokee, että kokouksessa halutaan selvittää myös hänen tekemisiään, koska häntä ei ensimmäiseen kokoukseen kutsuttu.

-En ole tehnyt mitään väärää, vaan noudattanut asioiden hoitamisessa hallintolakia, Ahola sanoo.

-Asianosaisten eli kunnanjohtajan ja hallintojohtajan sekä minun ja valtuuston puheenjohtajan olisi pitänyt istua alas keskustelemaan tilanteesta, jotta saisimme yhteistyön toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Meillä olisi hoidettavana paljon asioita, joihin pitäisi päästä käsiksi.

-En tiedä mitä selvitettävää siinä on, että haluan Humppilassa toimittavan lain, sääntöjen ja hyvän hallintotavan mukaan ja minua vaaditaan toimimaan toisin, Sihvonen toteaa.

Ahola näkee, että viime viikon kokoukseen olisi ehdottomasti pitänyt kutsua myös Sihvonen.

-Kokousta olisi pitänyt siirtää siihen asti, kun Sihvonen palaa töihin. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic