Lounais-Häme

Humppilassa naiset näyttävät kaapin paikan

 

Anja Syrjälä (sd.) ja Eeva Nurmi (kesk.) ovat toimineet pitkään puheenjohtajina Humppilan kunnanhallituksessa ja -valtuustossa, ja nyt vt. kunnanjohtajana toimii Maarit Sihvonen. Varmemmaksi vakuudeksi kaapissa asiakirjat pitää järjestyksessä uusi vs. hallintojohtaja Terhi Källi.

Källi itse arvioi, ettei sukupuoli sinällään vaikuta päätöksentekoon.

Hallintojohtajan tehtävät tulivat Humppilassa uusjakoon, kun kunnanjohtajana toiminut Marko Järvenpää valittiin Karkkilan johtoon ja hänen tilalleen vt. kunnanjohtajaksi nostettiin hallintojohtaja Maarit Sihvonen. Terhi Källi valittiin hänen sijalleen määräaikaiseksi vs. hallintojohtajaksi tämän vuoden loppuun saakka.

Humppilan kunnan luottamusjohto ei ole vielä päättänyt uuden kunnanjohtajan hakuprosessin aikataulua. Mikäli Maarit Sihvonen hakee auki julistettavaa kunnanjohtajan virkaa ja tulee valituksi, avautuu myös hallintojohtajan virka täytettäväksi.

Jos taas Humppilan kunta saa lähitulevaisuudessa uuden kunnanjohtajan, Sihvonen palaa hallintojohtajaksi.

Humppila kunta ja Forssan seutu ovat entuudestaan hiukan tuttuja Terhi Källille, koska hän on toiminut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä hallintopäällikön sijaisena. Tuolta ajalta hän tuntee myös Sihvosen, joka vaikutti sairaanhoitopiirin kehittämispäällikkönä. Källi on toiminut myös Pirkanmaan käräjäoikeudessa velkomusasioiden käsittelijänä ja projektipäällikkönä Sastamalan seudun yrityspalvelussa sekä Porissa aikuiskoulutuksessa.

Källi käy Humppilassa töissä Tampereelta, mutta puheenparresta pilkahtelee synnyinkaupunki Porin nuotti. Hän opiskeli kunnallisalaa Tampereen yliopistossa ja valmistui hallintotieteiden maisteriksi.

Enasimmäisellä viikolla Terhi Källi pääsi välittömästi kiinni työskentelyyn. Ensimmäisinä päivänä oli jo kunnanhallituksen kokous ja sitten ohjausryhmän kokous ja yksi seminaari sekä tilinpäätöksen valmistelua ja toimintakertomuksen viimeistelyä.

– Heti on päässyt tekemään, ei tarvitse peukaloitaan pyöritellä… Täällä pääsee moneen mukaan.

Vaikka kuntien tehtäväkenttä on murroksessa, Källi uskoo kuntien säilyvän demokratian perusyksikköinä.

– Moni asia on kesken ja aiheuttaa painetta päättäjissä.

Yhteistyö takaa hänestä pienten kuntien elinvoiman seudulla.

– Ei tarvitse keksiä polkupyörää uudestaan. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic