Lounais-Häme Humppila

Humppilassa tehdään selvitys yhtenäiskoulusta – Katso myös seuraavan lukuvuoden lomaviikot

Sivistyslautakunta päätti myös seuraavan lukuvuoden loma-ajoista.
Humppilassa ei haikailla koulujen yhdistämistä, vaan kartoitetaan laajempaa yhteistyötä. Kuva: Tapio Tuomela
Humppilassa ei haikailla koulujen yhdistämistä, vaan kartoitetaan laajempaa yhteistyötä. Kuva: Tapio Tuomela

Humppila on siirtymässä muodikkaaseen yhtenäiskoulu-malliin.

Humppilassa muutos ei tarkoita ala- ja yläkoulutilojen yhdistämistä samoihin tiloihin, vaan yhä syvempää hallinnollista yhdistymistä.

Humppilan kunnan koulujen hallinto on järjestetty siten, että yksi rehtori johtaa Kirkonkulman koulua ja Humppilan yläastetta.

Sivistyslautakunta katsoo, että johtamismallin myötä olisi aiheellista selvittää koulujen yhdistämistä yhdeksi yksiköksi, Humppilan yhtenäiskouluksi.

– Koulu toimisi edelleen erillisissä rakennuksissa, mutta malli yhdistäisi esimerkiksi kaksi erillistä tulosyksikköä, Humppilan varhaiskasvatusjohtaja Katja Ojala kertoo.

Humppilan sivistyslautakunta perusti työryhmän yhtenäiskouluselvityksen tekemiseen. Työryhmään valittiin Maria Kemppainen, Katja Ojala, Sari Cavén-Koivula sekä lautakunnan edustaja Eevastiina Perälä.

Työryhmän tehtävänä on selvittää yhtenäiskoulun pedagogiset, toiminnalliset ja taloudelliset vaikutukset, hallinnollinen rakenne, vaikutuksen henkilöstön asemaan ja tehtäviin.

– Tavoitteena on, että selvitystyö esitellään lautakunnan toukokuun kokouksessa. Toiveena on, että koulut olisivat yhtenä tulosyksikkönä jo ensi vuoden talousarviossa, Ojala toteaa.

Humppilan koulujen välimatka on noin 300 metriä ja oppilaat käyttävät yhteisiä opiskelutiloja. Myös osa opettajista opettaa molemmilla kouluilla.

Sivistyslautakunta löi lukkoon myös peruskoulujen työ- ja loma-ajat lukuvuotena 2019–2020.

Syyslukukausi alkaa 8.8. ja päättyy 21.12. Syyslomaviikkoa vietetään viikolla 42.

Kevätkausi aloitetaan 7.1. ja päätetään 30.5. Talviloma sijoittuu viikolle 9. FL

Uusimmat

Näkoislehti

18.9.2020

Fingerpori

comic